Aleargă la Sibiu pentru blănoși. Cum poți sprijini acțiunea?

Centrul de cercetași Turre Pitz Mediaș participă la Maratonul Internaţional Sibiu. Scopul este acela de a strânge fonduri pentru construirea sau cumpărarea unui număr de 20 cuști pentru câinii abandonați și amenajarea unui număr de 10 țarcuri, dar și pentru plantarea unor copaci pentru a oferi umbră în zilele călduroase. Beneficiara proiectului este Asociația „Împreună pentru blănoși”, care deține un adăpost pentru animale în comuna Brateiu.

Asociația „Împreună pentru blănoși” este o asociație non-profit, fondată în anul 2022 de către un grup mic de voluntari aduși împreună de dragostea față de animale și de natură. Asociația acționează pe cont propriu, folosind resurse personale și timpul liber al membrilor, având ca și scop protejarea animalelor fără stăpân. În urma unor activități de voluntariat desfășurate în cadrul asociației, s-a constatat că unele cuști primite prin donații de la diferite persoane sunt într-o stare nu foarte propice pentru animale, acestea nu se pot proteja de frig și de vreme nefavorabilă. Din lipsa fondurilor financare, multe țarcuri nu au putut fi finalizate. „Având foarte multe animale în grijă, asociația nu reușește să acopere toate condițiile necesare pentru acestea, nu există placă de beton turnată, canalizare, nu au umbrar. Fondurile pe care le vom strânge în urma participării la Maratonul Internațional Sibiu vor ajuta la o parte din acoperirea nevoilor animăluțelor: hrană, sterilizare, tratamente medicale pentru câini, promovare pentru adopție” au explicat reprezentații asociației.

Ce se dorește

Prin sprijinirea Asociației „Împreună pentru blănoși”, membrii acesteia vor fi motivați să își continue activitatea. Schimbările aduse în comunitate vor fi lipsa animalelor abandonate sau chinuite, străzi mai curate și oameni mai empatici. Blănoșii vor fi îngrijiți și supravegheați, unii dintre ei vor deveni bucuria unor oameni iubitori, care îi vor adopta.

Obiectivele pe care vrem să le atingem cu ajutorul sprijinului financiar în urma îndeplinirii proiectului sunt îmbunătățirea adăposturilor, a hranei, promovării pentru adopție și evitarea eutanasierii animalelor sănătoase. Totodată, ne dorim realizarea de activități de conștientizare și educație prin acțiuni practice, de intervenție în cazul animalelor care au nevoie urgentă de ajutor, îmbunătățirea îngrijirii medicale prin sterilizarea, vaccinarea animalelor abandonate până când pot fi plasate în familii. Urmărim totodată sensibilizarea comunității în privința abandonului și a cruzimii față de animale prin campanii de conștientizare și educație, dar și plantarea copacilor în incinta adăpostului. Dorim ca blănoșii să aibă parte de un mediu curat, îngrijit, iar ei să fie sănătoși și apreciați așa cum se cuvine!” mai spun reprezentanții asociației.

Centru local de cercetași

Cercetășia este o mişcare educativă a copiilor şi a tinerilor, bazată pe voluntariat, cu caracter apolitic, deschisă tuturor. Aceasta oferă tinerilor oportunitatea de a lua parte la evenimente, activități, programe și proiecte care contribuie la creșterea lor ca cetățeni activi. Prin inițiativele propuse, tinerii devin agenți ai schimbărilor pozitive și o sursă de inspirație pentru activarea semenilor lor din comunitate. „Participarea ca voluntar la diverse evenimente reprezintă o experiență încântătoare, pe care noi nu o considerăm un simplu ajutor, ci și o satisfacție profundă și durabilă. În anul 2023 am fost voluntari la Adăpostul de câini «Împreună pentru blănoși», la competiții sportive: «Mediaș Bike Maraton», «Movilele Blăjelului» și «Maratonul Târnavelor», de asemenea și la activități culturale, «Noaptea muzeelor” și «Noaptea cercetătorilor» la Muzeul Municipal Mediaș. Alte evenimente la care ne-am implicat au fost festivalul de film în aer liber «La Perne», Mediaș și «Un milon de stele» organizat de Asociația Caritas. Am ales acest proiect din dorința de a face bine, de a ajuta, lucru pe care cercetășia îl susține.

Oricine poate sprijini demersul prin participarea la Maraton în calitate de alergător sau prin susținerea unui alergător cu o donație online cât de mică” au explicat reprezentanții Centrului de cercetași Turre Pitz Mediaș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*