Zona pietonală din Piața Mică se extinde din nou

Astrid Fodor propune Consiliului Local extinderea pietonalului din Piața Mică, pe partea dinspre sediul Muzeul Franz Binder.

„Aceasta este cea de-a treia etapă de extindere a zonei pietonale din această piață centrală, după ce în mai și iunie 2020 am eliberat de mașini o bună parte din Piață. Astfel, dăm prioritate circulației pietonale într-o zonă foarte frumoasă și valoroasă a centrului istoric. Pe de altă parte terasele nu vor mai fi sufocate de mașinile parcate, iar clienții acestora vor avea liniște și se vor putea bucura de peisaj”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Dacă proiectul propus de primarul Astrid Fodor este aprobat de Consiliul Local, modificările necesare vor fi realizate în termen de câteva zile, în funcție de condițiile meteo. Stâlpii ficși de beton vor fi mutați spre axul pieței pentru a proteja noua zonă pietonală, iar numărătoarea barierei de sub Podul Minciunilor va fi modificată în consecință.

PIATA MICA 2021

Ca urmare a acestei acțiuni se vor desființa încă 21 de locuri de parcare de pe această latură. Astfel, în Piața Mică vor mai rămâne doar 28 de locuri de parcare, din care 8 sunt rezervate în anumite zile și intervale orare pentru participanții la cununiile civile. Deținătorii de abonamente de rezident cu domiciliul în Piața Mică vor putea parca autovehiculele și pe str. 9 Mai, str. Ocnei și str. Faurului pe durata valabilității abonamentelor care au fost emise până la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, iar ulterior rezidenții vor putea opta în continuare pentru un astfel de abonament.

Acest proiect se înscrie în Strategia municipiului Sibiu de a reduce gradul de poluare a aerului generat de utilizarea autovehiculelor. În același scop, Primăria Sibiu și serviciile publice din subordinea Consiliului Local s-au alăturat programului Vinerea Verde, inițiat de Ministerul Apelor și Pădurilor prin care, angajații instituțiilor publice sunt invitați să lase mașina acasă vinerea și să ajungă la serviciu pe jos, cu autobuzul sau cu bicicleta. Din totalul de 616 de angajați prezenți la birou vineri, 19 martie, 263 de persoane s-au alăturat acestei campanii și au ajuns la birou pe jos sau cu autobuzul, ceea ce înseamnă 42% din angajați.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*