Ziua Sindromului Down sărbătorită de Asociația „Împreună pentru Ștefan”

În această după-amiază a avut loc în centrul vechi al Sibiului un eveniment inedit dedicat persoanelor cu sindromul down.

Foto:Mesagerul de Sibiu 

În data de 21 martie se sărbătorește Ziua Sindromului Down, iar cu această ocazie, Asociația „Împreună pentru Ștefan” alături de Interact, Rotaract și Clubul Rotary au organizat o paradă pentru micuții diagnosticați cu acest sindrom.

 

Foto:Mesagerul de Sibiu 

Conform studiilor, unul din 800 de copilași sunt diagnosticați cu sindromul down.

Foto:Mesagerul de Sibiu 

Și în orașul nostru sunt mulți astfel de copii, iar aceștia trebuie ajutați, acceptați și integrați în societate. Evenimentul de astăzi a fost cu și despre ei, despre integrarea lor și despre conștientizarea acestei dizabilități.

Parada costumelor

Pornind din Parcul Astra, cei mici alături de părinți și de voluntari au luat la pas Bulevardul Nicolae Bălcescu.

Costumați în zâne, cavaleri, căpșunici și albinuțe, copiii s-au bucurat, au râs și s-au simțit bine, intrând fiecare în spiritul personajului. Din partea Patiseriei Scufița Roșie și a Hotelului Împăratul Romanilor, participanții au primit gogoși, ceai și suc.

Video: Mesagerul de Sibiu 

Astfel, micuții chiar au simțit spiritul de „azi e ziua noastră, a copiilor cu sindrom down”.

„Le mulțumim în mod deosebit doamnei Crișan Alexandra de la Scufița Roșie și domnului Ștefan Rezeanu de la Împăratul Romanilor. Datorită lor, copiii s-au bucurat de mici bunătăți”, au precizat organizatorii.

Unul din cele mai îndrăgite momente ale zilei a fost chiar în Piața Mare, unde copiii și-au prezentat costumele și au eliberat în aer baloane galbene și albastre – culorile specifice sindromului down.

Foto:Mesagerul de Sibiu 

Cu motoarele turate la maximum, în așteptarea micilor curajoși

În Parcul Tineretului, 10 motociliști i-au așteptat pe micuții curajoși pentru a-i plimba pe două roți.

Foto:Mesagerul de Sibiu 

Curajoși și cu spirit de aventură, copiii și-au ales repede motocicleta cu care și-au dorit să fie plimbați și au pornit în aventură.

Foto:Mesagerul de Sibiu 

Încă din anul 2021, Asociația „Împreună pentru Ștefan” este alături de micuții cu dizabilități și organizează periodic activități în care sunt implicați atât copii cu sindrom down, cât și copii fără deficiențe.

„Avem proiecte pentru integrarea tinerilor cu dizabilități în societate și acceptarea lor. Fiecare activitate pe care o facem se desfășoară în echipe de copii tipici și atipici. Vrem ca fiecare activitate să fie în colaborare cu cei tipici, normali, ca să învețe unii de la ceilalți”, a declarat Emilia, Președintele Asociației.

Alături de părinți și voluntari a fost prezent și preotul Adrian Roman, Președintele Asociației Filantropia Ortodoxă Sibiu. „Trebuie să vă cunoască și alții, să vadă cât de speciali sunteți, cât de buni sunteți. Meritați o atenție deosebită!”, s-a adresat părintele celor mici.

Autor:Ștefana Baba 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*