Ziua Națională a Costumului Tradițional din România, celebrată la Muzeul ASTRA. Acces gratuit pentru cei îmbrăcați în port popular

Evenimentul va avea loc duminică, 12 mai de la ora 12.00 în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, Pavilionul Muzeal Multicultural (poarta 1), sala Auditorium

Foto: Facebook Muzeul ASTRA

Duminică, 12 mai 2024, intrarea este gratuită în Muzeul ASTRA pentru vizitatorii îmbrăcați în costum popular complet (femei: ie, poale, șurț și cătrință/ foi, brâu, laibăr sau pieptar; bărbați: cămașă, cioareci sau ițari, brâu, laibăr sau pieptar, clop/ căciulă).

„Pentru a celebra costumul tradiţional este important să îl cunoaștem în specificitatea „intimă” a fiecărei comunități. Muzeografii Elena Găvan și Camelia Ștefan, gazdele dumneavoastră , vor susține prelegeri având ca temă costumul și elementele lui componente.

Foto: Facebook Muzeul ASTRA

Elena Găvan va prezenta iile din zona Sibiului în patrimoniul Muzeului ASTRA, iar Camelia Ștefan va vorbi despre Cămașa femeiască săsească din colecția Muzeului ASTRA.

La finalul întâlnirii, Elena Găvan și Camelia Ștefan vă vor descoperi din tainele portului bărbătesc sibian, românesc și săsesc, având posibilitatea de a admira câteva costume bărbătești din colecțiile Muzeului ASTRA.

Oaspeți ne vor fi minunatele doamne de la Șezătoarea Avrig împreună cu invitații lor din țară” transmit reprezentanții Muzeului ASTRA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*