Ziua, luna și locul cu cele mai multe accidente în România

Infrastructura proastă, indisciplina șoferilor și pietonilor, dar și viteza excesivă au făcut din DN 1 și DN 2 adevărate cimitire pentru participanții la trafic. Potrivit unui raport al Poliției Rutiere, cele mai multe accidente au avut loc anul trecut în luna iunie. În ceea ce privește zilele săptămânii, se constată că în ziua de vineri au fost consemnate cele mai multe accidente, iar cele mai multe persoane decedate pe șosele au fost înregistrate în ziua de luni, relatează Adevărul.

foto: Mesagerul de Sibiu / arhivă

Cele mai multe accidente de circulaţie s-au produs, anul trecut, pe DN1, DN2, DN6 şi DN7, iar iunie a fost luna în care s-au consemnat cele mai multe astfel de accidente, anunță Horaţiu Pop, de la Poliţia Rutieră. Din punct de vedere al consecinţelor, pe DN2 au fost mai multe persoane decedate decât pe DN1, iar un expert consultat de „Adevărul“ a explicat de ce DN1 și DN2 produc cele mai multe accidente mortale.

Concediile vin cu mai multe accidente

„În luna iunie au fost cele mai multe accidente de circulaţie pe parcursul anului trecut. Probabil că este sezonul de vacanţă când conducătorii auto circulă un pic mai hazardat”, a declarat Pop. Potrivit acestuia, cauzele care conduc la accidente rutiere au rămas neschimbate, pe primele locuri fiind indisciplina pietonilor, viteza excesivă şi indisciplina bicicliştilor. „Trebuie să revenim asupra cauzelor care din păcate au rămas de-a lungul timpului neschimbate şi pe primul loc se află indisciplina pietonilor. De multe ori, în localităţile rurale nu avem condiţiile necesare desfăşurării traficului pietonal, adică nu avem trotuare, se circulă adesea şi pe timpul nopţii pe partea carosabilă. A doua cauză este viteza, fiind vorba de viteza neadaptată la condiţiile de drum sau viteza excesivă. A treia cauză: indisciplina bicicliştilor, a patra cauză: neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor şi a cincea cauză: neacordarea priorităţii de trecere pietonilor. Aceste cinci cauze reprezintă 63,6% din totalul accidentelor înregistrate pe un an de zile, ceea ce înseamnă foarte mult”, a atras atenţia Pop.

Continuarea AICI:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*