Zidul asiatic. Japonia a oprit România la Busan

Naționala feminină de tenis de masă a României n-a avut nicio șansă în fața Japoniei, azi, în sferturile de finală ale Campionatului Mondial pe echipe din Busan (Coreea de Sud), scor 0-3. A părăsit însă competiția cu fruntea sus, reușind să obțină calificarea la Jocurile Olimpice Paris 2024. În careul de ași a pătruns o singură națională europeană, Franța învingând Germania cu 3-2 și urmând să întâlnească în semifinale China. În cealaltă semifinală, Japonia va întâlni Hong Kong.

foto: facebook/FRTM

Medieșeanca Andreea Dragoman a jucat meciul 2, reușind să câștige primul set în fața celei mai bine clasate nipone la nivel mondial (locul 5)

„Seria fantastică de cinci victorii consecutive s-a încheiat azi, în competiția care a reunit cele mai puternice echipe ale lumii. Tricolorele au cedat sfertul de finală disputat în Busan contra Japoniei, scor 3-0, după o întâlnire la cel mai înalt nivel.

Contra vicecampioanei olimpice și mondiale, România a început la masa de joc cu Bernadette Szocs, protagonista unui meci de top, care a încântat printr-un ritm alert și cu lovituri spectaculoase, dar pe care tricolora l-a pierdut la limită. Andreea Dragoman a surprins-o apoi pe cea mai bine clasată niponă la nivel mondial, înainte de revenirea adversarei, în timp ce Elizabeta Samara a avut o misiune la fel de grea la masa de joc, în disputa care a stabilit rezultatul final.“, a transmis Federația Română de tenis de masă.

România – Japonia 0-3, în sferturile de finală ale Campionatului Mondial pe echipe

  • Bernadette Szocs (#12) – Mima Ito (#14) 2-3 (11-9, 5-11, 7-11, 11-6, 9-11)
  • Andreea Dragoman (#59) – Hina Hayata (#5) 1-3 (11-8, 4-11, 4-11, 5-11)
  • Elizabeta Samara (#31) – Miu Hirano (#18) 0-3 (7-11, 7-11, 6-11)

De-a lungul competiției, România a învins: Suedia 3-0, Canada 3-0, Singapore 3-1, Serbia 3-1 și Egipt 3-0.

Tot la CM pe echipe din Coreea de Sud, naționala masculină a României a încheiat parcursul printre primele 16 echipe din lume, fiind eliminată ieri după un meci eveniment cu China, campioana olimpică și mondială en titre. A fost 0-3, victoriile asiaticilor fiind realizate de primii trei jucători din clasamentul mondial.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*