Zeci de salariaţi ai Aeroportului Internaţional Sibiu intră în şomaj tehnic

Zeci de salariaţi ai Aeroportului Internaţional Sibiu vor intra de săptămâna viitoare în şomaj tehnic, în condiţiile în care, ca urmare a situaţiei determinate de răspândirea COVID-19, în ultimele zile numărul de pasageri a scăzut cu peste 57%, iar acest declin se va accentua în perioada următoare, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

„Ţinând cont de situaţia actuală a traficului aerian pe Aeroportul Internaţional Sibiu, determinată de răspândirea COVID-19, respectiv scăderea numărului de pasageri în ultima săptămână cu 57,17%, precum şi de faptul că acest declin se va accentua ca urmare a scăderii traficului de mişcări regulate cu 61,86% pe următoarele 7 zile, conducerea executivă a Aeroportului Internaţional Sibiu împreună cu reprezentanţii Sindicatului Liber Independent al Aeroportului Internaţional Sibiu şi cu reprezentanţii salariaţilor Aeroportului Internaţional Sibiu au stabilit de comun acord o serie de măsuri privind protecţia angajaţilor şi a locurilor de muncă ale acestora şi reducerea efectelor economice în perioada următoare”, se menţionează în comunicat.

S-au avut în vedere, potrivit sursei citate, menţinerea funcţiunilor necesare asigurării procesării zborurilor comerciale din acest moment, precum şi scenariul în care operaţiunile comerciale regulate vor fi suspendate în totalitate.

„Măsurile agreate de către părţile implicate sunt menite să asigure salariaţilor garanţia păstrării locului de muncă în situaţia actuală şi asigurarea unui venit, respectiv şomaj tehnic cu plata unei indemnizaţii de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat”, se precizează în comunicat.

Astfel, pe perioada în care companiile aeriene operează în continuare curse regulate pe Aeroportul Internaţional Sibiu, 54 salariaţi vor intra în şomaj tehnic cel puţin pe perioada menţinerii stării de urgenţă.

Din momentul suspendării tuturor curselor comerciale regulate pe Aeroportul Internaţional Sibiu, numărul de salariaţi care vor beneficia de şomaj tehnic va fi de 71.

„Menţionăm faptul că, la acest moment, Aeroportul Internaţional Sibiu are un număr de 115 salariaţi, iar măsura anterior menţionată va intra în vigoare începând cu data de 23.03.2020″, mai arată sursa citată.

Salariaţii aeroportului care vor asigura permanenţa vor beneficia de drepturile prevăzute în contractele de muncă.

„Dorim să depăşim acest moment cu acelaşi număr de angajaţi, pentru că ne considerăm o mare familie şi aşa sperăm că vom rămâne. Nu vrem să renunţăm la niciun coleg pentru că împreună am ajuns până aici”, mai transmit semnatarii comunicatului – conducerea executivă a Aeroportului Internaţional Sibiu, conducerea Sindicatului Liber al Aeroportului Internaţional Sibiu şi reprezentanţii salariaţilor Aeroportului Internaţional Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*