În perioada 29 septembrie – 01 octombrie, polițiștii rutieri sibieni au continuat acțiunile pe linia prevenirii și combaterii conducerii autovehiculelor de către șoferi aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, ocazie cu care au fost constatate 15 infracțiuni la regimul circulației, au fost reținute 32 de permise de conducere, au fost retrase 53 de certificate de înmatriculare și s-au aplicat 580 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 180.000 de lei.

FOTO: Mesagerul de Sibiu

Conform noilor prevederi, cei ce consumă alcool sau substanțe psihoactive înainte de a se urca la volan, dar și cei care conduc fără a deține acest drept vor fi condamnați la închisoare cu executare dacă sunt găsiți vinovați de producerea unui accident rutier soldat cu decesul unei persoane.

Exemple semnificative:

La data de 29 septembrie a.c., în jurul orei 19,00, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit un autoturism condus pe strada Ludoș de către un sibian în vârstă de 52 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză, la nivelul Biroului Rutier Sibiu, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 29 septembrie a.c., în jurul orei 23,30, pe raza localității Șelimbăr, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe Prelungirea Bvd. Mihai Viteazu de către un sibian în vârstă de 20 de ani. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

La data de 30 septembrie a.c., în jurul orei 11,00, în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Constantin Brâncoveanu de către un localnic în vârstă de 34 de ani. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

La data de 30 septembrie a.c., în jurul orei 15,00, pe raza localității Buzd, polițiștii Secției de Poliție Rurală Mediaș au depistat un localnic în vârstă de 34 de ani în timp ce conducea un autoturism deși nu deține acest drept. Pe numele celui identificat la volan s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 30 septembrie a.c., în jurul orei 21,00, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu l-au testat alcoolscopic pe șoferul unui autoturism condus pe Bulevardul Victoriei, un bărbat în vârstă de 27 de ani, din județul Botoșani, rezultatul indicând o valoare de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior recoltării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 1 octombrie a.c., în jurul orei 02,00, în municipiul Sibiu, polițiștii Secției de Poliție Urbană Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Rahova de către un tânăr în vârstă de 20 de ani, din județul Vâlcea. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

La data de 1 octombrie a.c., în jurul orei 02,30, în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus pe strada 1 Decembrie de către un localnic în vârstă de 22 de ani. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

La data de 1 octombrie a.c., în jurul orei 17,00, în comuna Valea Viilor, polițiștii Secției de Poliție Rurală Axente Sever au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Principală de către un localnic în vârstă de 29 de ani. Din verificările efectuate s-a constatat că cel aflat la volan nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile articolului 335, aliniatul 1 din Codul penal. La data de 1 octombrie a.c., în jurul orei 19,00, în municipiul Sibiu, pe strada Smârdan, polițiștii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au depistat un sibian în vârstă de 36 de ani în timp ce conducea un autoturism deși nu deține acest drept. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.