Zeci de pelerini din Cluj și Maramureș, blocați în Israelul cuprins de război, au ajuns în siguranță în România: „Rugăciunea ne-a adus acasă”

Zeci de pelerini din județele Maramureș și Cluj, care au rămas blocați în Israel din cauza războiului, au ajuns în siguranță acasă.

Foto: Agenția Pelerinul Creștin – Facebook

Agenția Pelerinul Creștin a organizat în perioada 1-8 octombrie un pelerinaj în Israel, însă călătoria a fost întreruptă de război, scrie Monitorul de Cluj.

Deși aceștia au trăit momente de tensiune maximă la începutul conflictului, seara trecută au ajuns cu bine în România.

„Am ajuns în țară, slavă și mulțumire Lui Dumnezeu. Se cuvine sa mulțumim Preasfințitului Iustin, sutelor de preoți și miilor de pelerini și prieteni care v-ați rugat pentru noi. Rugăciunea voastră ne-a adus acasă!”, a transmis Agenția Pelerinul Creștin.

Ministerul Afacerilor Externe a informat că, în urma demersurilor efectuate de Celula de Criză a MAE, 245 de cetăţeni români, printre care şi două grupuri de pelerini, au fost repatriaţi, duminică, din Statul Israel, cu două curse operate de compania TAROM, respectiv două curse operate de o companie aeriană privată.

MAE informează că pe Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv se află o echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Tel Aviv şi a Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah cu scopul de a acorda asistenţă consulară cetăţenilor români aflaţi pe aeroport.

De asemenea, ministerul român precizează că o echipă din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă ale Celulei de Criză MAE s-a deplasat în cursul zilei de duminică în statul Israel, în vederea sprijinirii eforturilor de repatriere a cetăţenilor români, deja întreprinse de către misiunile consulare implicate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*