„Zburau” pe autostradă cu aproape 200 km/oră! Sancțiuni severe

Ieri în intervalul orar 09,30 – 12,30, polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva, împreună cu polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Deva – Nădlac și reprezentanții RAR Hunedoara și RAR Timiș, au desfășurat o amplă acțiune în scopul creșterii gradului de siguranță rutieră pe A1.

FOTO: IPJ Sibiu

Acțiunile s-au concentrat pe A1, la km. 401 – 408, Deva – Holdea (jud. Hunedoara). Astfel, au fost verificate 134 de autovehicule, au fost reținute 4 permise de conducere, au fost retrase 12 certificate de înmatriculare (2 pentru ITP expirat și 10 pentru defecțiuni tehnice) și au fost aplicate 80 de sancțiuni contravenționale în valoare de 30.000 de lei.

31 de conducători auto au fost depistați circulând cu viteză peste limita legală, în cazul a doi dintre ei fiind aplicată și sancțiunea complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

Altor doi șoferi li s-au reținut permisele de conducere după ce polițiștii rutieri au constatat că termenul de valabilitate a documentelor era expirat.

3 conducători auto au fost sancționați contravențional pentru oprire nejustificată pe banda de urgență, 9 pentru neutilizarea luminilor, 2 pentru neportul centurii de siguranță, 2 pentru utilizarea telefonului mobil fără dispozitiv hand-free, iar alți 19 șoferi au fost amendați pentru alte abateri constatate.

 

Exemple semnificative:

În jurul orei 10,30, la km. 401 (zona localităților Dobra – Holdea), pe direcția Sibiu – Nădlac, un tânăr în vârstă de 22 de ani, din jud. Caraș-Severin, a fost depistat și înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 189 de km/h. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar dreptul său de a conduce autovehicule pe drumurile publice a fost suspendat pentru o perioadă de 90 de zile.

În jurul orei 12,00, la km. 401 (zona localităților Dobra – Holdea), pe direcția Sibiu – Nădlac, un bărbat în vârstă de 36 de ani, cetățean străin, a fost depistat și înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 184 de km/h. Și acest șofer a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar dreptul său de a conduce autovehicule pe drumurile publice a fost suspendat pentru o perioadă de 90 de zile.

Pentru creșterea gradului de siguranță în trafic, polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva vor continua acțiunile de prevenire și combatere a încălcării normelor rutiere.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*