Workshop cu Lia Perjovschi la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu

Al treilea atelier din cadrul proiectului „Hărți și Mapare: practici și unelte cartografice” se va desfășura la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, Corp B, etaj 5, locație care găzduiește un proiect artistic dedicat artelor vizuale contemporane – „Spațiul telescopic al cunoașterii”, experiment instalat în mansarda bibliotecii de către Lia Perjovschi, artist vizual.

Constituit într-o colecție de obiecte-simbol care valorifică trecerea timpului, acest „muzeu imaginar al cunoașterii” propune privitorilor „ o aventură vizuală, un spațiu telescopic, un atlas de idei, o navă spațială gata să decoleze”, explică Lia Perjovschi.

Evenimentul „Maps and Mapping Workshops #3” cu Lia Perjovschi se desfășoară în zilele de 9, 10 și 11 septembrie (duminică 14:00 – 18:00, luni 10:00 – 14:00, marți 10:00 – 14:00).

Tema acestui workshop este „maparea realităților, relațiilor, sensurilor și contextelor”, așa cum declară Flaviu Rogojan, din echipa organizatorilor. „Workshop-ul propune o serie de întâlniri cu sub formă de brainstorming, dezbateri și discuții pe teme actuale, printre care: istorii ale artei contemporane, trasarea poziției în rețeaua culturală, și strategii artistice de supraviețuire în politici reale. Un punct de plecare îl constituie chiar temele prezente în practica Liei Perjovschi, maparea și privirea critică, exemplificată prin cunoscuta serie de lucrări Mind-Maps care discută despre procesele prin care se adună, recuperează și diseminează informația. Colecțiile de globuri, arhivele, diagramele și hărțile fac vizibilă o abordare subiectivă față de istorie și istoria artei, dar aduc în discuție și aspectele sociale și politice. În cadrul Muzeului Cunoașterii vom urmări relația dintre subiect – context – sens, și vom dezvolta idei de proiecte pe care le putem susține mai departe și în perioada următoare.”

„Programul Maps and Mapping Workshops este organizat de Aici Acolo Pop Up Gallery din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Salonul de Proiecte București. Toate evenimentele care au loc în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu sunt organizate cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu”, a menționat Monica Marin, bibliotecar la Compartimentul Arte al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*