Wizz Air deschide noi rute de la Cluj şi triplează zborurile spre Londra de pe Aeroportul Avram Iancu

Compania aeriană Wizz Air va aloca cea de-a şasea aeronavă pe Aeroportul Avram Iancu Cluj-Napoca, după ce în vara acestui an a alocat aici aeronava cu numărul 5. Totodată, compania a anunţat şase noi rute de pe aeroportul clujean începând de anul viitor şi va mări frecvenţa anumitor zboruri de la Cluj. Tamara Vallois, Head of Communication Wizz Air, a anunţat marţi într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca, că noile zboruri vor fi operate începând din luna martie 2017 spre Germania, Suedia, Slovacia, Cipru şi Malta.

“În vară, am alocat a cincea aeronavă aeroportului din Cluj. Cea de-a 6 aeronavă va fi alocată aeroportului din Cluj în luna martie 2017 şi vom opera 6 noi rute de aici. Vom aloca o aeronavă Airbus A320, investiţie care se ridică la 98 de milioane de dolari. Cu alocarea acestei aeronave vom crea 36 de noi locuri de muncă. Pe lângă anunţarea alocării acestei aeronave, anunţăm şi şase noi rute care vor fi operare în următoarele luni. Vom avea două zboruri spre Germania – Frankfurt Hahn (marţi, sâmbătă) şi Baden-Baden (miercuri, duminică). Acestea sunt cursele care au fost operate de la Târgu Mureş, însă am decis să le păstrăm în calendarul curselor din Cluj şi pe viitor. Aceste curse sunt deja operate. Urmează Stockholm (luni, vineri) din 27 martie 2017, Bratislava (luni, vineri) din 10 martie 2017, Larnaca (marţi, joi, sâmbătă) din 28 martie 2017 şi Malta (miercuri, duminică) din 26 martie 2017. Preţurile încep de la 39 de lei către Frankfurt Hahn, de la 69 de lei către Stockholm şi de la 99 de lei către Bratislava, Baden-Baden, Larnaca şi Malta”, a spus Vallois.

De asemenea, frecvenţa anumitor zboruri operate de pe Aeroportul Internaţional Cluj va creşte.

“Vom creşte frecvenţa anumitor curse, spre Basel de la două la trei, spre Nuremberg de trei ori pe săptămână, spre Dortmund de patru ori pe săptămână, spre Barcelona de şase ori pe săptămână, spre Bergamo zilnic şi spre Londra Luton de 19 ori pe săptămână. Vorbim de o triplare a zborurile spre Londra”, a mai spus purtătorul de cuvânt al companiei Wizz Air.

Reprezentanţii Aeroportului Avram Iancu Cluj-Napoca spun că prin deschiderea acestor noi rute se va ajunge la 3 milioane de pasageri în 2017.

Tamara Vallois a mai spus că Wizz Air a transportat în ultimele 12 luni 22,4 milioane de pasageri, cu o flotă care cuprinde 74 de aeronave, Airbus A320 şi A321.

“În ceea ce priveşte numărul de pasageri, anul trecut am transportat 19,2 milioane de pasageri, în ultimele luni am transportat deja 22,4 milioane de pasageri. În Cluj, am sărbătorit recent  6 milioane pasageri, în prezent am depăşit o nouă etapă importantă 6,5 milioane de pasageri transportaţi din oraşul dumneavoastră. Sperăm ca într-o bună zi, când pista de la Cluj o va permite, să putem opera şi cu aeronava Airbus A321 de aici, de la Cluj”, a mai spus oficialul Wizz Air.

Reprezentantul Wizz Air s-a ferit să vorbească despre problemele de la pista aeroportului din Târgu Mureş.

“Atâta timp cât sunt restricţii acolo, vom opera de la Cluj. Vom rămâne aici atât timp cât se fac lucrările de reabilitare a pistei de la Mureş. Când vor fi finalizate şi vom obţine certificarea că vom putea opera, ne vom întoarce la Mureş. Nu putem specula cât va dura. În ceea ce priveşte zborul Cluj-Budapesta, vom vedea pe viitor dacă vom menţine această cursă de la Cluj”, a mai spus Vallois.

De asemenea, compania şi-a anunţat prima sponsorizare a maratonului care se desfăşoară deja de şase ani la Cluj-Napoca. Maratonul Wizz Air Cluj-Napoca va avea loc pe 9 aprilie 2017. Peste 5200 de alergători din 25 de ţări sunt aşteptaţi să participe în cadrul maratonului internaţional. Potrivit reprezentanţilor Wizz Air, cei care vor lua parte la start vor primi un voucher de 20% reducere pe cursele operatorului aerian.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*