Wizz Air a alocat a doua aeronavă la Sibiu și deschide cinci rute noi

Wizz Air aniversează doi ani de la deschiderea bazei din Sibiu prin alocarea celei de-a doua aeronave și lansarea a cinci noi rute.

Aparatul de zbor Airbus A320 cu 180 de locuri va susține operarea celor mai noi curse disponibile acum din Sibiu spre Copenhaga, Tel Aviv, Paris Beauvais, Basel și Frankfurt Hahn, precum și creșterea frecvențelor spre patru destinații populare: Londra Luton, Memmingen, Nurnberg și Dortmund. În total, programul Wizz din Sibiu va avea alte 20 de zboruri suplimentare săptămânale cu plecare de pe aeroportul local.

Operațiunile Wizz Air din Sibiu au crescut cu 70% în 2018, iar compania oferă aproape jumătate de milion de locuri la vânzare spre 11 destinații, în opt țări, cu prețuri ce încep de la 39 de lei. Investiția totală din Sibiu depășește 200 de milioane de dolari și susține pe plan local piața forței de muncă prin cei peste 70 de profesioniști în aviație și mai mult de 350 de locuri de muncă pe an în industriile afiliate din regiune, au declarat reprezentanții companiei, astăzi, într-o conferință de presă.

În primele cinci luni din 2018, peste 110.000 de pasageri au călătorit din sau spre Sibiu cu Wizz Air. De la primul zbor Wizz Air din Sibiu, în 2014, compania a înregistrat peste 653.000 de pasageri.

„Astăzi sărbătorim doi ani de la deschiderea bazei noastre din Sibiu și alocăm cea de-a doua aeronavă Wizz flotei locale, precum și lansarea a cinci noi rute, atât de așteptate, către Copenhaga, Tel Aviv, Paris Beauvais, Basel și Frankfurt Hahn”, a declarat Sorina Ratz, Wizz Air Head of Corporate Communications (interimar) la Sibiu.

Sorina Ratz

Marius Ioan Gîrdea, directorul general al Aeroportului Internațional Sibiu, a adăugat că extinderea rețelei de rute, odată cu alocarea celei de-a doua aeronave Wizz Air la Sibiu, confirmă potențialul notabil de dezvoltare al traficului aerian în centrul României. „Noile zboruri ce conectează direct Sibiul de importante destinații din afara granițelor țării, precum și creșterea frecvențelor pe unele dintre cele mai solicitate rute vor veni, cu siguranță, în întâmpinarea nevoilor de mobilitate ale pasagerilor din cadrul întregii comunități deservite de Aeroportul Internațional Sibiu”, a precizat Gîrdea.

Marius Ioan Gîrdea

RUTE NOI WIZZ AIR DIN SIBIU

Destinație Zile de operare Data de începere Tarife de la*
Copenhaga, Denmarca luni, miercuri, vineri 22 iunie 2018 RON 69 / EUR 14,99
Paris Beauvais, Franța luni, miercuri, vineri 22 iunie 2018 RON 69 / EUR 14,99
Basel, Elveția joi, duminică 21 iunie 2018 RON 39 / EUR 9,99
Frankfurt Hahn, Germania luni, vineri 22 iunie 2018 RON 199 / EUR 44,99
Tel Aviv, Israel marți, sâmbătă 14 iulie 2018 RON 119 /EUR 27,49

Wizz Air operează de pe zece aeroporturi din România cu o flotă de 25 de aeronave și o echipă locală de peste 1.000 de angajați.


Mihai COLIBABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*