Weekend sub semnul copilăriei la Sibiu

În weekendul care urmează copiii vor fi în prim plan. Este 1 iunie, iar cei mici sunt sărbătoriți în întreaga lume.

Foto: Arhivă

Sibiul nu face excepție, astfel că de 1 iunie copiii au parte de o zi specială.

Polițiștii vor sărbători Ziua Copilului printre copii în Piața Habermann

Foto: IPJ Sibiu

Acțiunile dedicate copiilor vor începe de vineri, 31 mai. Astfel, vineri Piața Habermann va fi plină de copii cărora polițiștii sibieni le-au pregătit un program special.

„Vă așteptăm cu drag în Piața Habermann din municipiul Sibiu pentru a ne bucura de această minunată zi împreună.

Între orele 10:00 – 14:00, polițiști din toate structurile Poliției Sibiu vă așteaptă cu ateliere de educație rutieră, sfaturi preventive, standuri expoziţionale cu tehnică, echipe mixte, formate din poliţist conductor şi câine polițist și… multe multe alte surprize!

În acest an, alături de noi vor fi pompierii și jandarmii sibieni!

Ne vedem în Piața Habermann!” au transmis reprezentanții IPJ Sibiu.

Târg de jucării în Muzeul ASTRA

Nici Muzeul ASTRA nu i-a uitat pe cei mici și în perioada 31 mai – 02 iunie 2024 organizează cea de-a XVII-a ediție a evenimentului Târgul de Jucării.

Foto: Muzeul ASTRA

Evenimentul oferă vizitatorilor de toate vârstele prilejul de a experimenta meșteșuguri tradiționale, jucării din materiale naturale și reciclabile. Practic, copilăria va fi sărbătorită prin joacă, ateliere, teatru și voie bună.

Programul evenimentului cuprinde jocuri, jucării, quiz-uri, vânători de comori și ateliere demonstrative asistate de meșteri populari, în care vizitatorii pot descoperi și practica legătoria de carte în piele naturală, confecționarea măturilor și, de asemenea, dulgherie, olărit și modelarea lutului. În acest an Târgul de Jucării aduce împreună 35 de meșteri populari din România și Republica Moldova.

Sâmbătă și duminică, 1 și 2 iunie, componenta gastronomică specială, denumită ,,Gusturile Copilăriei”, aduce la Târgul de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, preparate tradiționale din copilăria de demult.ca slănina prăjită pe băț și creasta cocoșului.

În data de 1 iunie toți copiii vor avea asigurată intrarea gratuită la Muzeul ASTRA din Dumbrava Sibiului.

Intrare liberă pentru cei mici la Muzeul de Istorie Naturală

Foto: Arhivă

Muzeul de Istorie Naturală de pe strada Cetății își dechide și el porțile pentru copii în data de 1 iunie, când cei mici vor avea intrarea gratuită.

Cupa 1 Iunie la fotbal pe Stadionul Municipal

Copiii iubitori de sport vor avea parte de ziua lor de un eveniment ciu totul special.

Foto: Arhivă

Astfel, De 1 iunie, Ziua Internațională a Copilului, Primăria Sibiu organizează pe Stadionul Municipal Cupa 1 iunie la fotbal, o competiție dedicată micilor fotbaliști cu vârste de până la 12 ani.

Evenimentul va începe de la ora 09.00, în dimineața zilei de 1 iunie. Terenul mare al Stadionului va fi împărțit în două terenuri mici, pe care se vor desfășura în paralel partidele, pentru categoria U11 și respectiv U12, fiecare meci având o durată de 30 de minute.

La eveniment au fost invitate să participe 8 cluburi de juniori: FC Hermannstadt, Alma Sibiu, Tigrii Team, DC Sibiu, Inter Star Sibiu, Șoimii Sibiu, ASF Adrian Demian, Inter Stars 2020. Arbitrii vor veni din partea Comisiei Județene de Arbitri din Sibiu.

Evenimentul se va încheia în jurul orei 18.00 cu premierea câștigătorilor: locul I, II și III pentru cele mai bune echipe U11 și respectiv U12, precum și premiul pentru cel mai bun jucător și cel mai bun portar. Aceștia vor primi din partea organizatorilor trofee, medalii și diplome.

Publicul larg care dorește să urmărească partidele va avea acces liber pe Stadion, în tribuna II, accesul făcându-se dinspre Parcul Sub Arini.

1 Iunie printre avioane

Foto: Facebook Aeroclubul Teritorial Sibiu „Hermann Oberth”

Special pentru cei mici, Aeroclubul Teritorial Sibiu „Hermann Oberth” își deschide, sâmbătă 1 Iunie, larg porțile, între orele 09:30 și 15.30. Copiii și părinții pot astfel sărbători Ziua Copilului printre aeronave, vor avea ocazia să vadă cum decurge o zi de activitate la un aeroclub, vor face cunoștință cu personalul și se vor familiariza cu aeronavele și activitatea de parașutism.

„Îi așteptăm cu brațele deschise și pe cei mici dar și pe cei mari. Intrarea este liberă și oricine este binevenit. Aeroclubul nostru are mereu porțile deschise, mai ales pentru copii și tineri, deoarece microbul zborului se prinde încă din copilărie. Dacă vremea va fi nefavorabilă și nu va permite desfășurarea activităților programate pentru sămbătă, acestea vor fi amânate pentru dumincă 2 Iunie 2024” au transmis reprezentanții aeroclubului.

Magicianul Marian Râlea va fi în mijlocul copiilor din Cisnădie

Nici Primăria din Cisnădie nu a uitat de cei mici, care sâmbătă sunt așteptați în Piața Revoluției între orele 10 și 14 pentru a petrece de ziua lor. Cei mici se vor bucura de jocuri, tobogane gonflabile, spectacole de magie, pictură pe față bomboane și baloane pentru toți copiii, program artistic al unităților de învățământ și multe alte activități care să aducă zâmbete pe fețele copiilor.

Invitatul special al zilei va fi Magicianul Marian Râlea.

„Vă așteptăm cu drag să petrecem împreună o zi de neuitat, plină de bucurie și voie bună. Haideți să sărbătorim copilăria într-un mod special, alături de comunitatea noastră!” au transmis organizatorii evenimentului.

Ziua Copilului în Ținutul Cailor

Ziua Copilului în Ținutul Cailor este un alt eveniment plin de distracție și aventură dedicat celor mici, organizat la Club Ecvestru Transilvania. Acesta se va desfășura în 1 iunie între orele 11 și 17, iar intrarea va fi liberă.

„Este o zi dedicată bucuriei și explorării pentru micuți într-un mediu sigur și plin de farmec alături de prietenii lor și de partenerii cu patru picioare” au transmis organizatorii.

Tot sâmbătă, 1 iunie copiii vor avea intrare gratuită la Zoo Sibiu, iar de la 11.30 vor avea parte de un program special.

Și la complexul Lacul lui Binder intrarea va fi gratuită pentru copiii de până la 18 ani, dar ei vor trebui să fie însoțiți de un adult.

Foto: Facebook Primăria Municipiului Sibiu

Deasemenea vor mai fi organizate programe speciale pentru copii la Centrele comunitare din cartierul Gușterița și de pe strada Oțelarilor.

Autor: Cezar BUDESCU

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*