Weekend de foc pentru pompierii sibieni: peste 130 de cazuri medicale și 13 incendii – foto

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au avut parte de un wekend cu adevărat incendiar. Paramedicii SMURD au acordat asistență medicală în 138 de cazuri, iar pompierii au intervenit pentru a stinge 13 incendii izbucnite în gospodării și de vegetație uscată.

foto: ISU Sibiu

 

Astfel, duminică, în jurul orei 10:00, pompierii Punctului de Lucru Dumbrăveni au intervenit de urgență în localitatea Viișoara din județul Mureș, pentru stingerea unui incendiu la o casă de locuit. La fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere și un echipaj SMURD. Incendiul se manifesta generalizat la acoperișul casei. Acesta a fost lichidat prompt, însă din cauza arderii generalizate de la nivelul acoperișului, a fost afectat și interiorul casei care avea o suprafața de aproximativ 80 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un cablu electric defect. Nu au fost victime.

În jurul orei 15:30, pompierii Detașamentului Mediaș au intervenit în localitatea Motiș pentru stingerea unui incendiu la o anexă gospodărească. La fața locului s-a acționat cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD. Din fericire nu au fost victime, însă anexa (20 mp) a ars în totalitate, precum și aproximativ 200 de mp de vegetație uscată din jurul anexei. Arderea anexei a fost cauzată de incendiul de vegetație de lângă aceasta, favorizat fiind de condițiile meteorologice (vânt).

foto: ISU Sibiu

În jurul orei 21:30, pompierii sibieni au intervenit în localitatea Cașolț, pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la o anexă gospodărească. S-a acționat cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD. Incendiul a afectat în totalitate anexa care avea o suprafață de aproximativ 20 mp, precum și bunurile depozitate în interiorul acesteia. Cauza izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un cablu electric neizolat corespunzător.

„Având în vedere numărul mare de incendii de vegetație înregistrat în acest sfârșit de săptămână, produse ca urmare a utilizării focului deschis pentru igienizarea terenurilor de vegetația uscată, fără respectarea măsurilor obligatorii de apărare împotriva incendiilor, vă reamintim că nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miriştilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice”, reaminstesc reprezentanții ISU Sibiu.

foto: ISU Sibiu

foto: ISU Sibiu

foto: ISU Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*