„Vulturii“ răpuși (de) Rapid

În fața propriilor suporteri, la concurență cu meciul de la Mioveni dintre CS și FC Hermannstadt, CSU Sibiu a suferit a doua înfrângere consecutivă în Conferința A a Ligii Naționale de baschet masculin. Aseară, în Sala Transilvania, elevii lui Miguel Hoyo au cedat cu 74-78 (22-18, 19-21, 11-19, 22-20) în fața Rapidului, principala pretendentă la poziția secundă în clasament, după U BT-Cluj, marea favorită a grupei.

foto: facebook/CSU Sibiu

Sibienii au lăsat impresia, din nou, că în acest sezon e bună și o simplă calificare în play-off. După dezastrul de la Cluj-Napoca, unde au încasat un 88-112 greu de digerat, aseară, în Sala Transilvania, au fost ținuți la respect de Rapid București, în special după pauza mare, într-o partidă contând pentru etapa a 5-a a Ligii Naționale de baschet masculin.

foto: facebook/CSU Sibiu

Meciul a fost decis în sfertul trei, când sibienii n-au înscris decât 11 puncte.

Cu șase minute și jumătate înainte de final, printr-o triplă, Badiu a dus-o pe Rapid la o diferență de 16 puncte, 72-56, revenirea pe tabelă fiind un obiectiv aproape imposibil. Susținută de vulcanicul public sibian, CSU s-a apropiat totuși prin Blumbergs la 2 puncte, 74-76, însă Rapid și-a păstrat avantajul și s-a impus în cele din urmă cu 78-74.

Marele câștig sibian, dacă se poate spune așa, este Sebastian Ionescu, jucătorul craiovean trecut pe la Dinamo București, SCM U Craiova, BC Aschersleben Tigers (Germania) și BC Athletic Constanța. Fundașul adus în vară a reușit 19 puncte, la fel ca Blumbergs. Cu 10 reușite, Barro a fost cel mai bun recuperator, iar Whelan a fost cel mai bun pasator sibian, cu 4 reușite.

Dallas Walton a fost aproape de double double cu 12 puncte, 9 recuperări, plus 2 capace. Mirel Dragoste și-a trecut în cont 10 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă. Au mai marcat: Gaston Whelan – 6 puncte (4 pase decisive și o recuperare), Mouhamed Barro – 4 puncte (10 recuperări și 3 pase decisive) și Daniel Manchon – 4 puncte (2 recuperări).

CSU Sibiu: Ionescu – 19 pct, 1 recuperare, 1 pasă decisivă, Roberts Blumbergs 19 pct., 4 rec. 2 p.d.,  Dallas Walton 12 pct., 9 rec., Mirel Dragoste 10 pct, 3 rec., 1 p.d., Whelan 6 pct., 1 rec., 4 p.d., Barro 4 pct, 10 rec., 3 p.d., Crespo 4 pct., 2 rec.

Pentru CSU Sibiu se anunță zile grele, în condițiile în care a pierdut statutul de favorită în ceea ce privește sporturile de echipă din Sibiu în favoarea FC Hermannstadt și mai ales în preajma inaugurării Stadionului Municipal. Fără rezultate și mai ales fără speranțe la fazele finale, CSU Sibiu va pierde atenția fanilor sportului sibian, avid de fotbal și mai ales de spectacol într-o arenă nouă. Șansa reabilitării echipei sibiene se va ivi de abia sâmbătă 19 noiembrie, la Craiova, în runda a 6-a a Conferinței A, cu SCMU Craiova. Până atunci, echipa sibiană se va afla pe locul 4 în clasament, după U BT Cluj-Napoca, Rapid și CSM Baschet Petrolul Ploiești.

CLASAMENT

sursa: FRBaschet.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*