Vremea se va răci în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă, pentru următoarele două săptămâni, o vreme în general caldă, cu valori termice mult mai ridicate decât normalul perioadei până pe 6 mai.

Probabilitatea de apariţie a ploilor de scurtă durată, dar intense, este estimată începând din data de 9 mai, relevă prognoza de specialitate valabilă până pe 13 mai, publicată, ieri, de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În Transilvania, media temperaturilor maxime se va situa, în timpul primei săptămâni, cu mult peste cea climatologic specifică începutului lunii mai, cu valori de 25 – 28 de grade. În intervalul 7 – 9 mai, răcirea vremii va determina temperaturi diurne apropiate de cele normale în această perioadă, iar până pe 13 mai temperatura maximă medie a acestei regiuni va oscila între 20 şi 22 de grade. Regimul termic nocturn va avea în prima săptămână valori minime, în medie, de 8 – 12 grade, iar între 7 şi 13 mai această medie nocturnă va fi de 4 – 8 grade. Începând cu data de 5 mai, probabilitatea pentru averse de ploaie şi descărcări electrice va fi relativ ridicată şi nu sunt excluse zilele în care, izolat, cantităţile de apă să fie mai însemnate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*