Vreme caldă și ploi puține la începutul lunii noiembrie. Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni

Ultima săptămână din luna octombrie şi primele zile din noiembrie vor aduce o vreme, în general, caldă în aproape toate regiunile.

Din punct de vedere pluviometric, ploile vor fi în mare parte slabe cantitativ şi se vor semnala pe arii restrânse, relevă prognoza valabilă pentru perioada 24 octombrie – 6 noiembrie, publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Vremea în Transilvania în următoarele două săptămâni

În Transilvania, până la finalul lunii octombrie, vremea va fi caldă, cu medii ale maximelor termice de 18 – 20 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în zilele de 24 şi 25 octombrie. O vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit se estimează şi pentru cea de-a doua săptămână, când media valorilor termice diurne va fi cuprinsă între 12 şi 16 grade, cu o posibilă răcire în perioada 2-4 noiembrie. Temperaturile nocturne vor fi în general constante şi se vor situa în medie între 2 şi 5 grade, cu excepţia nopţilor din perioada 25-27 octombrie, când vor fi mai ridicate, spre medii de 6 – 10 grade. Local, ploi slabe se vor semnala în zilele de 25 şi 26 octombrie, dar pe arii restrânse cu o probabilitate mai mare şi pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

Vremea la munte în următoarele două săptămâni

La munte, valorile termice diurne se vor situa peste normalul perioadei, mai ales în prima săptămână şi la începutul celei de-a doua, când va fi mult mai cald decât în mod obişnuit cu o medie a maximelor cuprinsă între 10 şi 14 grade. Ulterior, după data de 2 noiembrie este posibilă o răcire, media urmând să scadă spre 6 – 8 grade. Temperaturile nocturne vor fi, în general, constante şi se vor situa în medie între 0 şi 4 grade şi doar în nopţile de 25 şi 26 octombrie valorile vor fi mai ridicate, cu medii de 6 – 8 grade. Local şi temporar, va ploua în general slab cantitativ în zilele de 25 şi 26 octombrie, dar pe arii restrânse şi în cea de-a doua săptămână.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*