Vladimir Putin și-a anunțat candidatura pentru al cincilea mandat la alegerile prezidențiale de anul viitor.

Nicio surpriză. Președintele rus Vladimir Putin și-a anunțat intenția de a candida pentru un nou mandat prezidențial. Liderul de la Moscova ar putea rămâne la putere până în 2030.

Foto: Kremlin.ru

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat vineri că va candida la preşedinţie la scrutinul prezidenţial din 2024, potrivit agenției ruse RIA Novosti.

În vârstă de 71 de ani, Putin a declarat vineri că este deschis pentru a candida la alegerile prezidențiale din Rusia, programate pentru martie 2024.

Liderul rus a făcut anunţul în cadrul unei ceremonii de decorare a soldaților care au luptat în Ucraina. El i-ar fi spus acest lucru lui Artiom Joga, un combatant rus în Ucraina.

Anterior, purtătorul său de cuvânt a anunţat că „mulţi oameni” îi cer preşedintelui Vladimir Putin să candideze pentru un nou mandat de şase ani în luna martie a anului viitor şi că Putin îşi va anunţa decizia „atunci când va considera potrivit”.

Comisia electorală centrală din Rusia a anunţat vineri că alegerile se vor organiza, în premieră, într-o perioadă de trei zile, respectiv 15-17 martie.

În condiţiile în care politicianul de opoziţie Aleksei Navalnîi se află într-o colonie penitenciară şi alţi opozanţi au plecat peste hotare din cauza represiunii susţinute, Putin nu se confruntă cu o concurenţă politică serioasă la nivel intern în cursa prezidenţială.

Vladimir Putin a fost ales în funcția de președinte al Rusiei de patru ori – în 2000, 2004, 2012 și 2018. După adoptarea amendamentelor la Constituție, el a primit dreptul de a-și depune candidatura pentru alegerile din 2024.

Mandatul prezidențial, cu o durată de 6 ani, îl poate menține la putere pe liderul de la Kremlin până în anul 2030.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*