Vinuri de soi și festin culinar presărat cu concerte de jazz la VINFEST

Primul weekend din octombrie vine cu un eveniment pe măsură pentru sibieni. Sunteți invitați la cea de a III-a ediție a festivalului VINFEST, un eveniment la care sărbătoritul principal este vinul.

Unsprezece producători de vinuri vă așteaptă în 6 și 7 octombrie pe cea mai frumoasă stradă din oraș – strada Cetății. Sâmbătă și duminică, pasionații de vin, gurmanzii și iubitorii jazz-ului de calitate vor fi răsfățați la propriu cu cele mai bune vinuri, mâncăruri și concerte.

Vinuri de la crame importante

Toate zonele viticole importante sunt reprezentate la evenimentul din weekend. Vor fi prezenți cei de Domeniile Boieru, Gabai, Histria, Casa de Vinuri – Cotnari, Domeniile Urlați – Dealu Mare, Villa Vinea, Vinimondo, Casa Bunescu – Kelaru, Licorna Winehouse, Chateau Vartely – Produse Moldovenești și Domeniile Gorgandin.

Vinurile din gama premium de la toate aceste crame le veți găsi la vânzare în căsuțele special amenajate în cadrul VINFEST, în 6-7 octombrie, de la 11.00 la 21.00.

Preparate culinare de excepție

Gurmanzii trebuie să ajungă neapărat la VINFEST.  Pe cea mai frumoasă stradă din Sibiu veți putea savura mâncăruri care merg ’’mânâ în mână’’ cu vinurile. Chef Marius Rafa de la Pardon Cafe & Bistro Sibiu promite un adevărat regal gastronomic. ”Pentru un asemenea eveniment nici nu mai trebuie să spun că ne pregătim ca la carte. Vă dezvălui doar câteva preparate ce pot fi savurate la VINFEST: sturion la plită, somn la plită, scoici cu un sos inegalabil, ceafă de Mangaliță, ceafă de taur, cârnați din regiune. E doar o parte din ceea ce vom găti pe cea mai frumoasă stradă din Sibiu. Mai avem și alte suprize, dar îi invit pe toți sibienii să vină la VINFEST ca să le descopere. Nu vor regreta!”, a mărturisit Chef Marius Rafa.

Concerte de jazz în fiecare zi

Pentru că vinul și mâncarea bună merg bine cu o muzică aleasă cum se cuvine, sâmbătă și duminică în cadrul vor concerta patru dintre cele mai apreciate trupe și artiști de jazz la ora actuală. Jazu, Kosmic Blues, Soul Serenade și Breeze vă așteaptă cu drag la concertele care au loc pe un podium special amenajat în fața frumoasei Săli Thalia.

„Sibiu VINFEST” este o acțiune cofinanțată de Primăria municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu și organizată de Asociația Sibiul de Odinioară și Agenția Grey Projects cu sprijinul ”Sibiu 2019 – Regiune Gastronomică Europeană”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*