Vinerea Verde, tradiție cu gust în Piața Huet

”Vinerea Verde” împlinește 11 ani. Târgul a fost organizat pentru prima dată în 2013 de Parohia Evanghelică C.A. Sibiu, iar de atunci a devenit o tradiție în oraș.

Foto: Primăria Sibiu

„Acum 11 ani, Parohia Evanghelică C.A. Sibiu a avut o idee care mai apoi s-a transformat în tradiție: organizarea unui târg cu produse tradiționale și bio, care să adune producătorii de produse alimentare din zona Sibiului și să le ofere posibilitatea să își vândă produsele în oraș. În primii ani a avut loc în curtea Colegiului Brukenthal, iar mai apoi târgul ”Vinerea Verde” s-a mutat în spațiul Piaței Huet”, a postat Primăria Sibiu.
Astfel, în fiecare vineri, aici vin zeci de producători din municipiu și județ care aduc sibienilor și turiștilor legume, fructe, produse de panificație, produse apicole și produse din carne și lactate.
O zonă preferată de sibieni și turiști pentru promenadă se transformă timp de câteva ore, în fiecare vineri, într-o zonă a deliciilor locale, dând culoare, gust și miros îmbietor acestei piețe istorice din inima Sibiului.
Primăria Sibiu aprobă utilizarea domeniului public, ca un mod de a încuraja și sprijini micii producători din zona Sibiului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*