VIDEO: Pot lua COVID-19 la toaletă, dacă intru după o persoană infectată? Răspunsul lui Răzvan Cherecheș

Pot lua COVID-19 la toaletă, dacă intru după o persoană infectată? Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheş, răspunde la această întrebare.

„Da! După ce o persoană a utilizat toaleta, dacă trage apa fără să coboare capacul bolului de veceu se creează un nor de aerosoli care conține fecale, urină, orice s-a depus în bolul de veceu. Persoana iese din toaletă, tu intri și inhalezi norul de aerosoli și ai șansa să te infectezi pentru că virusul se transmite și prin fecale”, explică expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș, conform Digi24.

Răzvan Cherecheş spune că modalitățile de protecție sunt cât se poate de simple și recomandă ca persoana care merge la toaletă să se asigure că întotdeauna coboară capacul bolului de veceu înainte de a trage apa, ca să protejeze persoana care va folosi vasul mai târziu.

De asemenea, atunci când înaintea persoanei care merge la toaletă a fost o persoană este recomandat să se aștepte să treacă 5 minute înainte să intre în toaletă, „astfel încât norul de aerosoli să aibă timp să coboare pe sol”. În plus, spălarea mâinilor cu apă și săpun trebuie să se facă întotdeauna după utilizarea toaletei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*