VIDEO Misiune spectaculoasă de salvare: Voluntari și salvamontiști au pornit în căutarea unui cățel blocat pe munte

Salvamontiști, alpiniști și voluntari s-au mobilizat marți pentru a salva un cățel care a rămas blocat într-o zonă greu accesibilă, din Munții Făgăraș, la Custura Sărătii. Povestea a avut un final fericit, iar câinele este acum în siguranță.

Video: Animal Life Sibiu

La începutul acestei săptămâni a fost postat pe mai multe grupuri de pe rețelele de sociale cazul unui cățel, un ciobănesc de mari dimensiuni, care a rămas blocat în zona Custura Sărății din Munții Făgăraș. Au fost alertați și voluntarii de la Animal Life Sibiu. ”Ne-am temut de ce este mai rău, că și-a fracturat șoldurile și că a rămas blocat la peste 2000 de metri, mai ales că mai mulți oameni l-au auzit lătrând ore întregi din același loc”, spun reprezentanții Animal Life.

Și așa a început o mobilizare incredibilă, a unor oameni inimoși, dispuși să urce pe munte pentru a salva bietul câine. ”A urmat o întreagă telefoniadă care a implicat martori, echipa Salvamont, voluntari Animal Life și prieteni ai muntelui, până când azi dimineață (n.r. – marți)  a fost clar: se pleacă înspre munte, pentru recuperarea cățelului. Știam că este o șansă ca respectivul cățel sa se descurce până la urmă singur, însă am decis că nu vrem să riscăm. Patru oameni au urcat spre Negoiu, unde s-au întâlnit cu doi membri Salvamont, determinați să aducă acasă pe brațe, un cățel de 40 de kilograme, probabil rănit”, povestesc voluntarii Animal Life.

Din fericire când au ajuns la locul cu pricina niște turiști scoseseră cățelul de unde rămăsese blocat, iar acesta plecase cu ei pe alte cărări de munte.

Voluntarii Animal Life au doar cuvinte de mulțumire pentru toți oamenii care au dat dovadă de omenie și empatie și au pornit în salvarea cățelului rămas blocat pe munte. ”Într-o țară în care zilnic aflăm despre nepăsare și ticăloșie, povestea de asta ne dă speranțe că totusi, numărul celor cărora le pasă este mare.

Mulțumim din suflet dragului nostru coleg Cosmin, inima întregii operațiuni, multumim Dani și celor doi Răzvani, Mariei, celor doi salvamontiști de la Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu, precum și tuturor celor care s-au implicat sub orice formă în acest caz.
Ce bucurie că totul s-a terminat cu bine, ce bucurie că iată, există oameni dispuși la eforturi ieșite din comun chiar si <<numai pentru un câine>>”.
Margareta LUPU

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*