VIDEO „Întâlnire cu o pisică sălbatică”. Imagini superbe surprinse într-un Parc Național din România.

Imagini inedite cu o pisică sălbatică surprinse de un angajat al Romsilva – Parcul Național Călimani.

Video:  Regia Națională a Pădurilor-Romsilva Facebook.com

Reprezentanții Romsilva au împărtășit cu internauții cum arată o „Întâlnire cu o frumoasă pisică sălbatică într-o pădure a Parcului Național Călimani”. Imaginile au fost înregistate de un angajat al parcului.

Pisica sălbatică este un animal solitar care vânează mai mult noaptea, hrănindu-se cu mamifere mici şi păsări.

La maturitate, pisica sălbatică poate avea o greutate de 8 kilograme. Felina poate să ajungă 70 de centimetri lungime, lungimea cozii poate fi de 35 de centimetri, potrivit specialiștilor Romsilva.

„Chiar dacă seamănă cu pisica domestică, pisica sălbatică are, întotdeauna, fondul cenușiu tigrat cu dungi negre, deosebindu-se de pisica domestică prin mărime, părul mai lung, forma cozii și forma petelor de pe coatele picioarelor. Coada este cilindrică si groasă pana la vârf, prezentând 4-8 inele, din ce în ce mai estompate, care devin incomplete spre baza cozii”, arată sursa citată.

Pădurile Parcului Național Călimani asigură faunei bogate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.

Parcul National Calimani este unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor și are o suprafață de 24.556 de hectare pe raza județelor Suceava, Mureș, Bistrița–Năsăud și Harghita.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*