Video INCREDIBIL cu peripețiile unui urs într-o pădure invadată de oameni

Pădurile din Carpați dispar într-un ritm alarmant. Greenpeace România a realizat un video cu pădurea invadată de om, văzută prin ochii unui urs.

Un studiu realizat de Greenpeace în toate țările unde se întinde lanțul Munților Carpați arată că în medie, în fiecare oră, pierdem o suprafață echivalentă cu cinci terenuri de fotbal, în urma extracției de lemn.

În videoclipul realizat de Greenpeace România se pot vedea peripețiile unui urs într-o pădure invadată de oameni.

Filmarea începe cu ursul care se trezește și merge prin pădure. Pe fundal se aud sunete de drujbă în momentul în care trece printr-un loc cu copaci tăiați. Filmarea continuă cu mai mulți turiști care și-au amplasat corturile și au început să facă focul. La vederea ursului tinerii au început să-l gonească.

Ursul speriat fuge și ajunge în mijlocul acțiunii, într-o zonă unde sunt culcați la pământ mai mulți copaci, iar protagonistul videoclipului este gonit, din nou, de oamenii care au tăiat copacii.

Din cauza defrișărilor tot mai mulți urși ajung pe șosele unde sunt în pericol să fie loviți de mașini.

Pădurile din Carpați, în pericol

Imaginile din satelit analizate de Greenpeace și verificările din teren ale activiștilor de mediu arată că pădurile din Carpați dispar într-un ritm alarmant.

Potrivit sursei citate de către Monitorul de Cluj, în medie  în fiecare oră pierdem o suprafață echivalentă cu cinci terenuri de fotbal în urma extracției de lemn. Cele mai multe exploatări forestiere agresive au loc și în parcuri naționale, rezervații naturale sau situri Natura 2000, precum și în multe alte păduri seculare neprotejate.

Raportul arată că în Carpați au loc exploatări forestiere agresive în păduri aflate sub diferite grade de protecție europeană și națională. În ultimele două decenii, peste 7350 km2 din suprafața pădurilor din Carpați au dispărut în urma exploatării industriale a lemnului. Calculele Greenpeace demonstrează că doar 3% din pădurile întregului Lanț Carpatic sunt strict protejate împotriva exploatărilor forestiere și a construcției de noi drumuri.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*