VIDEO. Imagini rare cu o pisică sălbatică, surprinsă în Parcul Natural Apuseni

Parcul Natural Apuseni nu oprește să ne surprindă cu fauna diversificată. Imagini rare cu o pisică sălbatică au fost surprinse de camerele de supraveghere amplasate în rezervație.

Foto: captură video Parcul Natural Apuseni – Facebook

Reprezentanţii Parcului Natural Apuseni prezintă noi imagini video cu viaţa sălbatică a acestei spectaculoase zone din ţară.

Într-o filmare surprinsă de camerele de supraveghere poate fi surprinsă o pisică sălbatică care se plimbă prin zăpada pufoasă.

Potrivit reprezentanților Parcului Natural Apuseni aceste animale sunt singuratice și active mai ales în perioada crepusculară sau nocturnă.

„Pisica sălbatică ( Felis silvestris) este o felină mică. Se hrănește cu mamifere mici și pasări. Preferă pădurile întinse, liniștite, cu arbori bătrâni și tufărișuri dese, cu zone stâncose în care se poate ascunde. Este un animal singuratic, activ mai ales în perioada crepusculară sau nocturn. Prin parc o putem vedea accidental, mai ales în zone neumblate”, au transmis reprezentanții Parcului Natural Apuseni, citați de Monitorul de Cluj.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*