VIDEO Iarina Axinte: „Rămân cu o experiență foarte frumoasă“

Naționala de volei feminin a României, cu sibianca Iarina Axinte titulară, a încheiat aseară aventura la Campionatul European din Italia. A cedat cu 1-3 (23-25, 16-25, 25-21, 23-25) în fața Franței, în Palazzo Wanny din Florența, în optimile de finală. Cea mai tânără națională prezentă la Euro2023 a făcut din nou un joc curajos, revenind puternic de la 0-2, și uimind pe toată lumea prin calitatea jucătoarelor. Numele Iarinei a fost rostit foarte des la televiziunea franceză, coordonatoarea de numai 18 ani, debutantă la un Campionat European de senioare, având din nou o prestație excelentă.

(Dan GREAVU)

foto: captură video

„Tricolorele“ au dat senzația că pot întoarce meciul, controlau autoritar setul 4, având avantaj 15-10 pe tabelă, însă a urmat o cădere, pe fondul lipsei de experiență la un asemenea nivel, care avea să ne coste partida. „Pierdem în optimi, în fața Franței, 1-3, dar am ratat o mare șansă. Fetele noastre s-au speriat parcă de ceea ce pot realiza. Am revenit formidabil în primul set, de la 3-9, am condus 20-18, dar am cedat setul, 23-25. Franța a făcut 2-0, 25-16, după care România a jucat din ce în ce mai bine. Am câștigat setul 3, 25-21 și speranțele s-au reaprins. În setul 4, România a avut 14-8 și 15-10, dar aici, pe serviciul excelent al lui Gicquel, Franța a câștigat 7 puncte consecutive. Momentul de slăbiciune al fetelor noastre care avea să ne coste setul. 3-1 Franța și România încheie parcursul la Euro 2023. Suntem mândri însă de felul cum au luptat fetele, o echipă tânără care poate crește. Și care poate deveni o forță cu adevărat. “, a transmis după meci Federația Română de Volei.

foto: captură video

Sibianca Iarina Axinte a declarat după meci că România are viitor la volei feminin, simțind din teren că naționala „născută“ aici poate învinge orice adversar. „A fost un meci în care ne-am luptat foarte mult, în care pur și simplu ne-am dorit să câștigăm. Pur și simplu am avut o cădere și nu am reușit să găsim o soluție la timp (…) Nu era de nebătut (nr – Franța) și asta ne face să ne pară și mai rău. Rămân cu o experiență foarte frumoasă, alături de echipa asta care chiar are viitor și cred că am demonstrat asta în fiecare meci pe care l-am jucat. Rămân cu foarte multe amintiri și mă bucur că am putut să fac parte din acest Campionat European, mă bucur că ne-am îndeplinit obiectivul, dar pe de altă parte știu că puteam mai mult. În anii următori, sper să facem și mai bine decât atât.“, a declarat Iarina Axinte.

Din păcate, spre dezamăgirea iubitorilor sportului din România, acest turneu final nu a fost transmis în țară de nicio televiziune. Nici măcar TVR n-a acordat importanță acestui eveniment, în condițiile în care tinerii din România suferă cumplit de lipsă de mișcare, iar sportul a devenit „un moft“ pentru o categorie tot mai restrânsă a populației. Televiziunea națională a ratat astfel șansa de a promova acest frumos sport în rândul tinerilor, mai ales că cea mai tânără națională prezentă la Euro2023 a avut evoluții încântătoare

foto: CEV/FIORENZO GALBIATI

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*