VIDEO FOTO Poze nud realizate în Sibiu, expuse de artistul Ovi D. Pop

Artistul fotograf orădean de top mondial Ovi D. Pop şi-a lansat, marţi, la Filarmonica de Stat, primul său album cu fotografii nud realizate în unele dintre cele mai frumoase locuri din Oradea, Sibiu şi Cluj-Napoca, în spaţii închise, dar şi în aer liber.

Expoziţia vernisată cu acest prilej pe holurile filarmonicii cuprinde 50 de fotografii, iar albumul „Nude in the city” editat în 200 de exemplare, unele cu coperţi cartonate, cuprinde 130 de imagini.

„Eu am foarte multe premii cu nuduri şi mi-am spus să fac o expoziţie inedită. Chiar dacă e puţin la limită… Dar am făcut fotografii la ore matinale, când nu era lume pe stradă sau în locuri în care să nu deranjez. Ca artist, îmi plac nudurile, deşi este un domeniu foarte greu. Există fotografie nud din 1860, pictura nud se face de când e lumea. Eu fotografiez foarte mult abstract şi mult despre oraşul meu, ideea acestei teme m-a încântat foarte mult”, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, Ovi D. Pop.

Imaginile au fost realizate pe parcursul a doi ani iar protagonistele sunt patru modele din Bihor şi Cluj.

În ultimii şase ani, artistul orădean a adunat peste 1.500 de premii şi medalii din zeci de ţări de pe toate continentele.

Artistul fotograf orădean a fost nominalizat, în anul 2019, pe locul 9 în lume, la numărul de fotografii color şi monochrom, acceptate şi premiate la saloane şi concursuri de fotografie, într-un clasament realizat de Photographic Society of America. Iar în anul de pandemie 2020, a fost clasat pe locul 16 de aceeaşi societate fotografică.

În 2018, alături de artista Adela Rusu, Ovi D. Pop a înfiinţat clubul Varadinum, la rându-i recunoscut la nivel internaţional. Varadinum a reuşit să primească trei distincţii „Best Club” la trei saloane internaţionale şi a ajuns în anul 2020 pe locul 12 în topul mondial al celor mai bune fotocluburi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*