VIDEO Emoții la „Axente Sever“! Patru decenii de la absolvirea liceului

Promoția 1984 a Liceului Teoretic Axente Sever Mediaș a revenit ieri în bănci, absolvenții retrăind emoții nebănuite, alături de dascăli dedicați, ieșiți la pensie, dar și în plină activitate. Potrivit conducerii liceului, a  fost o generație de excepție.

foto> facebook/Liceul Teoretic Axente Sever

Cu siguranță generația 1984 a fost una din multele generații de excepție de la Liceul Teoretic Axente Sever Mediaș. Nu doar prin prisma evoluției personale și profesionale a absolvenților promoției 1980-1984, ci și prin legăturile trainice și durabile care îi unesc pe reprezentanții acestei generații până în prezent. Unii dintre axentiștii generației 1984 au rămas legați de unitatea noastră de învățământ și prin faptul că au copii care sunt elevi sau proaspăt absolvenți ai Liceului Teoretic Axente Sever, iar la întâlnirea de 40 de ani emoțiile au fost la fel de puternice atât pentru foștii cât și pentru actualii axentiști.
     Sâmbătă 8 iunie 2024 sala festivă a liceului nostru a găzduit revederea, după 4 decenii, a absolvenților claselor de Matematică-Fizică și respectiv de Mecanică din anul de grație 1984. Pentru aproape 30 de axentiști ai promoției 1984 a sunat din nou clopoțelul, iar ei au răspuns „prezent” cu promptitudine. Ne referim aici la o generație de axentiști care a ținut constant legătura peste timp, având la activ o prezență numeroasă și la întâlnirile anterioare de 10 ani, de 20 de ani, de 30 și de 35 de ani. De fiecare dată impactul revederii cu colegii a fost plin de bucurii și emoții deopotrivă, inclusiv pentru cei care nu se află în țară și au participat online la întâlnirea de 40 de ani.

Între organizatorii evenimentului s-au aflat Victor Morariu, alături de fiica acestuia Maria Morariu din clasa a IX-a Științele Naturii intensiv Engleză, și Constantin Enea, în prezent profesor de informatică la Liceul Teoretic Roth-Oberth. Participanții au ținut un un moment de reculegere în amintirea colegilor și a cadrelor didactice care nu mai sunt printre noi, după care buna dispoziție și amintirile peripețiilor din liceu i-au cuprins și i-au molipsit din plin. Au plecat bucuroși de faptul că au avut ocazia să se reîntâlnească, să schimbe impresii și să constate că prieteniile din anii de liceu au dăinuit până în zilele noastre.

Îi așteptăm cu drag și anii viitori să revină la fel de optimiști și încrezători la unitatea de învățământ în care educația i-a ajutat să facă saltul de la adolescență la maturitate.“, au transmis reprezentanții Liceului Teoretic Axente Sever Mediaș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*