VIDEO Cioloș, după ce a văzut proiecte în 23 de județe: „Există o Românie a speranței, în care regăsesc energia bună și calea corectă” (CP)

Europarlamentarul Dacian Cioloș, fost prim-ministru al României, consideră că în ciuda „zgomotului” politic în România reală există mii de oameni-resursă care fac, în orașul sau în satul lor, lucrurile să se miște într-o direcție modernă, europeană și civilizată.

Dacian Cioloș a văzut în ultimele 6 luni zeci de proiecte sociale sau antreprenoriale din 23 de județe ale țării.

„Decuplarea politicienilor de la problemele României reale are loc pentru că, după alegeri, aceștia se mai întâlnesc în general doar cu susținătorii sau cu membrii lor de partid și uită că sunt acolo ca să urmărească interesul general.

Însă problemele reale ale oamenilor continuă să existe și între campaniile electorale.

De la începutul anului, am avut un program consistent de mers prin țară, de bătut România la pas, folosind la maximum timpul alocat vizitelor și întâlnirilor cu cetățenii, fără să renunț la activitatea din comisiile de specialitate sau la prezența fizică în plen în sesiunile de vot de la Strasbourg și Bruxelles.

Am fost până acum în 23 de județe din toate regiunile.

M-am întâlnit cu sute de oameni, femei și bărbați, tineri și seniori, antreprenori, profesori, educatori, fermieri, medici, studenți, voluntari, asistenți sociali, reprezentanți ai autorităților locale, oameni are fac bine în comunitățile lor.

Am văzut peste 60 de obiective, de la proiecte sociale ale unor fundații comunitare la mici afaceri rurale, de la spitale și case de bătrâni la start-up-uri și inițiative de protejare a biodiversității sau a patrimoniului cultural, de la puncte gastronomice locale la proiecte educaționale pentru copiii din comunitățile sărace, de la centre de îngrijire a persoanelor cu boli incurabile la comunități de inovare și cercetare”, explică europarlamentarul, fost președinte al grupului politic Renew Europe din Parlamentul European.

Dacian Cioloș are și mai multe concluzii cu privire la direcția României după ce s-a întâlnit, la firul ierbii, cu sute de oameni.

„Rezultatul în plan personal a fost să descopăr o Românie vie, cu resurse enorme de energie și cunoaștere în mai toate domeniile în care statul este deficitar.

Peste tot am întâlnit oameni cu proiecte, idei și inițiative materializate în reușite. Oameni-resursă care fac, în orașul sau în satul lor, lucrurile să se miște într-o direcție modernă, europeană și civilizată.

Mai multe fotografii, dar și detalii despre proiectele și oamenii întîlniți, puteți găsi pe: dacianciolos.eu

https://www.dacianciolos.eu/ro-eu-bv-sb-cv

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*