VIDEO Autocar cu 52 de români, răsturnat pe o autostradă din Italia. Mai multe victime au fost transportate la spital.

Un autocar în care se aflau 52 de români, adulţi şi copii, s-a răsturnat, luni, pe autostrada A13 din Padova, Italia. În urma accidentului mai multe persoane au fost transportate la spital.

Un autocar în care se aflau 52 de români s-a răsturnat, iar în urma accidentului 22 de persoane au ajuns la spital, potrivit publicației Padovaoggi.

 

În funcție de gravitatea rănilor, 22 de oameni au ajuns la spital: o persoană în cod roșu, alte 4 în cod galben și 17 în cod alb.

Persoana în cod roșu a fost dusă la un spital din Padua cu un elicopter. Autostrada a fost închisă temporar în tronsonul afectat de accident, pe ruta spre Milano, pentru a permite sosirea cât mai curând posibil a pompierilor și ambulanțelor. La fața locului au intervenit ambulanțe din Veneția și Padova, fiind alertați și voluntarii care nu erau de serviciu. Au fost prezenți și pompierii și poliția rutieră, precum și personalul Autostrade per l’Italia.

Comandantul poliţiei rutiere, Gianfranco Marturano, a declarat că urmează să fie clarificate cauzele accidentului, conform ilgazzettino.it.

El a precizat că autocarul spre îndrepta spre Veneţia, iar pe rampa de accelerare pentru a reveni pe autostradă, şoferul a pierdut controlul autovehicului. Şoferul a fost testat penru consumul de alcool, iar testul a fost negativ.

„Pe acea porţiune de drum viteza permisă este de 40 km/h aşa că mergem să verificăm viteza pe care o avea şi motivul pentru care a ratat complet manevra. Vom verifica, de asemenea, timpii de conducere şi de odihnă. Chiar ar fi putut fi mult mai rău”, a declarat Marturano.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*