VICTORIE sibiană în Harghita! Echipajul Sebastian Barbu/Bogdan Iancu a câștigat prima etapă a Campionatului Național de Raliuri!

Echipajul sibian Sebastian Barbu/Bogdan Iancu a câştigat, sâmbătă, prima etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Betano, Raliul Harghitei, ajuns la a 31-a ediţie, transmite AGERPRES. Cursa a avut 12 probe speciale, cu o lungime de 119,04 km, sibienii adjudecându-și 4 dintre ele, în celelalte 8 terminând pe 2. Vicecampionii din ultimii 2 ani au profitat de abandonul lui Simone Tempestini (Porsche 997 GT3 RGT) în chiar ultima specială, din cauza unei defecțiuni tehnice. 

foto: facebook/Sebastian Barbu

Echipajul Sebastian Barbu/Bogdan Iancu (Skoda Fabia Rally 2 Evo) s-a impus după 12 probe speciale cu timpul de 59 min 18 sec, fiind urmat de Bogdan Marişca/Sebastian Itu (Skoda Fabia Rally 2), la 01 min 39 sec 5/10, şi de bulgarii Ignat Petrov Isaev/Aleksandr Spirov (Skoda Fabia R5), la 02 min 13 sec.

foto: facebook/Sebastian Barbu

Campionul naţional en titre, Simone Tempestini, a fost nevoit abandoneze chiar în Power Stage, din cauza unei defecţiuni la pompa de benzină, în timp ce Andrei Gîrtofan s-a oprit la rândul său pentru a schimba o pană de cauciuc.

REZULTATE COMPLETE AICI

În proba specială cu numărul 8 (Sânpaul 2), echipajul format din Reis Suliman şi Rareş Badea – la bordul unui Renault Clio Rally5 – a ieşit în decor după câteva sute de metri de la start, fiind necesară intervenţia de urgenţă a dispozitivului de medici aflaţi în startul probei, au precizat organizatorii.

„În cazul echipajului 405, accidentul s-a soldat cu vătămarea ambilor membri ai echipajului. Pilotul a suferit un hematol frontal – ca urmare a loviturii la nivel frontal şi are un hematom conjunctival la ochiul drept, fiind suspect şi de comoţie cerebrală. În ceea ce priveşte starea copilotului, acesta acuză dureri la nivelul coloanei cervicale însoţite de ameţeli, fiind la rândul său suspect de comoţie cerebrală. Amândoi au fost aduşi la Unitatea de Primi Urgenţe a Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc pentru investigaţii ample şi amănunţite – precum CT”, a precizat medicul raliului, Ivan Domokos.

VEZI IMAGINI DE LA FESTIVITATEA DE PREMIERE

Înaintea startului în Raliul Harghitei, echipajul sibian a participat la Rally Valdinievole e Montecatini în Italia, ca parte a programului de pregătire pentru noul an competițional. „Obiectivul nostru a fost să ne acomodăm cu mașina, să facem unele setări de la care să plecăm în Raliul Harghitei și să ne încălzim puțin pentru prima etapă. A fost un raliu frumos și sunt mulțumit cu evoluția noastră. Am terminat pe locul 5 la general și a fost pregătirea ideală pentru startul de sezon”, spunea Sebastian Barbu înaintea Raliului Harghitei.
În 2022 echipajul sibian s-a clasat pe locul secund și își propunea să înceapă tot cu o clasare pe podium în CNRB. A reușit chiar Locul I. 

Echipajul sibian este susținut în sezonul 2023 de partenerii: AutoSole 2.0 SRL, Gorgandin, Foerch Romania, Terra Building, #Jifa, Yiippi Mango Energy Drink, Yiippi Racing Adrenalin Tours, EGLO Romania, Mindsoft, #Indsoft, #Naceleup.ro și #Comindustrial.

Etapa a doua Campionatului Naţional de Raliuri Betano va fi Raliul Argeşului, care va avea loc pe 27-28 mai, transmite AGERPRES.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*