Victorie românească la Euro 2023! Iarina Axinte, prestație remarcabilă la fileu

România s-a autodepășit și a învins Croația, aseară târziu, în meciul 2 din Grupa B a Campionatului European de volei feminin. A fost 3-1 ( 25-22, 25-21, 23-25​​, 25-19), după o partidă extrem de disputată, care s-a întins pe durata a aproape două ore de joc (1 h 55 min). Sibianca noastră Iarina Axinte (1,78 m) a fost din nou jucătoare de bază în echipa României, având o prestație magistrală la fileu.

foto: cev.eu

La doar 18 ani, debutantă la un turneu final de senioare, Iarina a arătat determinare și o stăpânire de sine remarcabilă în momentele tensionate încât pare că joacă dintotdeauna la naționala mare, la un asemenea nivel. Una dintre cele mai valoroase voleibaliste la acest moment, sibianca a cucerit deja două titluri naționale cu Volei Alba Blaj și are în spate o importantă experiență internațională la junioare și cadete, reușind un loc 5 cu România U17 la Campionatul European (2020) și un loc 6 la Campionatul Mondial (2021).

foto: cev.eu

România obține primul succes la Euro 2023, 3-1 cu Croația. O seară fabuloasă pentru fetele noastre, un joc sclipitor pe alocuri, în fața unei echipe mai bine cotate. Am fost însă net superiori la toate capitolele. O echipă tânără de care suntem mândri, o echipă pentru care această victorie, suntem siguri, reprezintă doar începutul.

Tocmai tinerețea ne-a trădat în setul 4, când croatele s-au apropiat, de la 19-7 la 20-16 și 22-18, dar până la urmă am scos-o la capăt! Gustul victoriei se simte mai pregnant.

Bravo, fetelor! Felicitări staff-ului care a pregătit excelent acest joc.“, a transmis imediat după meci Federația Română de Volei.

Elizabet Lenke Inneh, cu 22 de puncte, a fost cea mai bună jucătoare a României. Adelina Budăi-Ungureanu a reușit 17 puncte, iar Rodica Buterez 16.

România este prezentă la Euro 2023 cu o echipă extrem de tânără, cu o medie de vârstă de 21 de ani și 8 luni! Alături de Iarina Axinte, au debutat la Campionatul European Diana Vereș, Dalia Vîrlan, Raisa Ioan, Marisa Radu și Elizabet Inneh. Pentru a-și îndeplini obiectivul, cel de a trece de faza grupelor, tricolorele au nevoie de minim 2 victorii.

După meciul cu Croația, România va mai întâlni Elveţia (19 august, ora 19), Bosnia-Herţegovina (21 august, ora 19) şi Bulgaria (22 august, ora 19).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*