VICTORIE! Măldărășanu a schimbat inspirat! FC Hermannstadt – FCU Craiova 1-0 (0-0)

FC Hermannstadt  a învins FCU 1948 Craiova, scor 1-0 (0-0) în această seară, pe Stadionul Municipal Sibiu, în deschiderea etapei a 27-a a Superligii.

(Dan GREAVU)

Foto: Mesagerul de Sibiu

Fără victorie în ultimele 3 runde, elevii lui Mădărășanu au vorbit toată săptămâna, mai hotărât ca oricând, despre un succes cu FCU Craiova, care să îi mențină în cursa spre play-off. Așezați într-un clasic 4-4-2, cu două vârfuri autentice, plus Balaure și Ianis Stoica marcatori „de profesie“, au încercat mai mult în prima repriză, dar n-au reușit nici măcar un șut pe spațiul porții lui Popa.

Introdus titular, Gabi Iancu (‘9) a șutat primul, dar a fost blocat, apoi Balaure (‘11 și ‘13) și-a reglat tirul, a doua oară reluând destul de aproape de țintă o centrare venită de la Opruț, spectaculos, din voleu, din interiorul careului. Ianis Stoica (‘24) a vrut apoi să rezolve de unul singur o minge recuperată chiar de el la jumătatea terenului, însă a tras alături.

Gabi Iancu (’35) a încercat și el ceva deosebit, șut din prima de la mare distanță, balonul a trecut departe de poartă. Paraschiv (‘38) a tras și el departe, de la marginea careului advers.

Prima ocazie a meciului și primul șut pe poartă a venit în minutul 45, Căbuz scoțând greu, de la vinclu, un șut din lovitură liberă trimis de Bahassa. O bună oportunitate, în condițiile în care FCU Craiova nici nu a contat în atac pe durata întregii reprize.

În debutul reprizei secunde, Murgia (’50) a animat tribunele, reluând cu capul din 6 metri puțin alături. În minutul 56, Balaure a șutat puțin peste transversală, continuând presiunea la poarta oltenilor. Gabi Iancu (’51) a irosit o bună oportunitate, reluând foarte departe o lovitură liberă din 20 de metri, poziție centrală.

În minutul 69, Albu ne-a creat emoții, reluând puțin peste din poziție bună. Craiova începea să iasă mai mult la joc, în replică sibienii reușind primul șut pe poarta adversă. Gabi Iancu (’70) a reluat cu latul, din 16 metri, telefonat, fără emoții pentru Popa.

În ultimul sfert de oră, jocul s-a iuțit, ambii antrenori operând și modificări, în speranța unui final fericit. În minutul 81, Căbuz ne-a salvat din nou, parând un nou șut la vinclu, pentru ca Neguț (’82), pe contră, să aibe ocazia meciului. A urcat în viteză în careu, a întors un adversar, a șutat bine, pe jos, dar s-a opus Popa. 

foto: facebook/FCH

Insistențele Sibiului au dat roade spre final. Măldărășanu l-a aruncat în luptă și pe Fonseca (’88), care a înscris cu capul la capătul unui minunat atac colectiv, după o centrare ideală a lui Opruț: 1-0

În urma acestui rezultat, FC Hermannstadt urcă provizoriu pe locul 6 în Superligă, cu 37 de puncte. În runda următoare, echipa sibiană va juca în deplasare la Dinamo, marți 27 februarie, de la 18,30.

Echipele

FC Hermannstadt: Căbuz – Butean, Găman, Ionuț Stoica, Opruț – Balaure (’86, N’Goma), Murgia, Mino Sota, Ianis Stoica (’72, Jipa) – G. Iancu (’72, Neguț), Paraschiv (’86, Fonseca). Antrenor: Marius Măldărășanu

FCU Craiova: R. Popa – Padula, Compagnucci, Lacroix, Mascarenhas – Achim, D. Albu – Sidibe (’65, Ibrahim), Baeten, Bahassa (’72, Dragu) – Chițu. Antrenor: Giovanni Costantino

Programul etapei 27

Vineri, 23 februarie

FC Hermannstadt – U Craiova 1948 1-0 (0-0)

Ora 20:00: CFR Cluj – Dinamo

Sâmbătă, 24 februarie

Ora 14:00: UTA Arad – Petrolul Ploiești

Ora 17:00: Farul Constanța – Oțelul Galați

Ora 20:00: Poli Iași – Rapid

Duminică, 25 februarie

Ora 14:00: Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – U Cluj

Ora 20:00: FCSB – Botoșani

Luni, 26 februarie

Ora 20:00: Universitatea Craiova – FC Voluntari

CLASAMENT

sursa: flashscore

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*