Victorie la Judecătorie! Familia Cioabă rămâne în cursa electorală

Dorin Cioabă este candidat valid pentru postul de primar al municipiului Sibiu, ca reprezentant al Partidului Romilor Pro Europa. Acesta și-a câștigat în instanță dreptul de a intra în cursa electorală, după ce, inițial, Biroul Electoral de Circumscripție 1 Sibiu i-a respins candidatura pe motiv că nu respectă prevederile legale.

Hotărâri anulate

 

„Lista cu susținători nu cuprinde numărul minim prevăzut de lege din numărul total al alegătorilor înscriși în Registrul Electoral și în listele electorale complementare din Circumscripția Electorală a Municipiului Sibiu întrucât din numărul total de 850 de semnături, nu au fost luate în calcul un număr de 346 de semnături pentru nerespectarea prevederilorart 51, alin 3 din același act normativ, rezultând un număr de 504 semnături valide“, se precizează în motivarea hotărârii nr. 29 a BEC 1 Sibiu, privind respingerea candidaturii lui Dorin Cioabă pentru funcția de primar al Sibiului.

Sentința civilă 3035 din 21/08/2020 a Judecătoriei Sibiu, rămasă definitivă prin neapelare, a admis contestația formulată de Partidul Romilor și totodată a anulat hotărârea 29 a BEC 1 Sibiu.  Aceeași soartă de anulare a avut-o și hotărârea 30 a BEC 1 Sibiu, cea care respingea, candidatura aceluiași partid, prin reprezentanții Dorin Cioabă și Daniel Cioabă pentru funcțiile de consilieri local ai municipiului Sibiu. Acestora li se imputa același număr mimim de susținători prevăzut de lege precum și o parte dintre semnături, nevalidate de autorități.

Cum toate hotărârile BEC1 privind respingerea candidaturilor reprezentanților Partidului Romilor au fost demontate și respinse de o instanță judecătorească, Dorin Cioabă, Daniel Cioabă și Dorin Mihai se vor regăsi pe buletinele de vot primite în circuscripții, pe data de 27 septembrie.

În lupta electorală pentru Primăria Sibiu sunt 14 candidați validați, 13 reprezentanți ai partidelor politice și un independent. (D.M.)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*