Victor Cornea, prima victorie la un turneu de Grand Slam!

Sibianul Victor Cornea (30 de ani) a reuşit prima sa victorie la un turneu de Mare Şlem, la Melbourne, după ce el şi indianul Nsriram Balaji au trecut de italienii Matteo Arnaldi/Andrea Pellegrino, cu 6-3, 6-4, în prima rundă a probei masculine de dublu la turneul Australian Open, notează Agerpres.

foto: facebook/Victor Cornea

În urma victoriei de azi, Victor Cornea și Nsriram Balaji şi-au asigurat un cec de 53.000 de dolari australieni şi 90 de puncte ATP la dublu. În turul 2 (16-imi), cei doi vor da piept, mâine, cu Marcelo Arevalo (El Salvador)/Mate Pavic (Croaţia), favoriții 10 ai competiției.

Reamintim, sibianul Victor Cornea a început anul de pe poziția 68 mondial la dublu, după cel mai bun sezon din carieră, cu 6 turnee ATP Challenger câștigate, la Oeiras 1 (Portugania), Tenerife (Spania), Rovereto (Italia), Sanremo (Italia), Oeiras 3 (Portugania) și Banja Luka (Bosnia & Herzegovina). A bifat și 2 turnee de Mare Șlem, la Roland Garros și US Open, unde a ieșit de fiecare dată din primul tur, și a fost pe tablou la Wimbledon, unde a abandonat după ce partenerul său Dusan Lajovic a declarat forfait, acuzând o accentuată stare de oboseală.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*