Victor Cornea debutează azi la Napoli

Revenit săptămâna aceasta în topul primilor 70 de tenismeni de dublu ai lumii, sibianul Victor Cornea va lua startul, azi, la Turneul Naples 3 Challenger. Desfășurată pe zgură, la Napoli (Italia), competiția este de categoria 125 și este dotată cu premii în valoare totală de 148,625 euro.

(Dan GREAVU)

foto: facebook/Victor Cornea

La fel ca la ultimele 2 turnee, Cornea face pereche cu francezul de 23 de ani Theo Arribage (nr 88 ATP la dublu în acest moment). Azi, în primul tur, va întâlni una dintre cele 2 perechi sută la sută italiene, Dalla Valle E. / Rottoli L. (beneficiara unui wild card), meciul contând pentru optimile de finală.

Debutul în turneul italian ar fi trebuit să aibă loc ieri după-amiază, însă partida a fost amânată pentru azi, la fel ca primele programate, din cauza ploii.

Perechea Victor Cornea / Theo Arribage vine după victoria de la Murcia (Spania), de săptămâna trecută. Câștigătorii au intrat în posesia unui cec în valoare de 4.250 de euro și 75 de puncte ATP. Succesele din ultimele 2 turnee (2 victorii pentru semifinale la Szekesfehervar, în Ungaria, și 4 victorii pentru victoria de la Murcia) i-au adus lui Cornea o urcare de 4 poziții în clasamentul ATP. Sibianul ocupă acum locul 69 la dublu, aproape de cea mai bună poziție din carieră (64, în februarie anul acesta).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*