Victor Cornea, debut cu VICTORIE la ATP 250 – Estoril Open!

Sibianul Victor Cornea, intrat recent în Top 100 ATP la dublu, continuă forma bună în primul său turneu din circuitul ATP Tour din 2023. A trecut în sferturile de finală la dublu, la turneul ATP 250 – Estoril Open.

foto: facebook/Victor Cornea

În această după amiază, alături de moldoveanul Radu Albot, locul 106 la simplu în acest moment, a trecut în sferturile de finală după o victorie muncită în fața perechii Nicolas Barrientos (Columbia)/Ariel Behar (Uruguay), scor 7-5, 4-6, 10-7, într-o oră și 38 de minute . Partida s-a disputat în complexul sportiv Clube de Ténis do Estoril din Cascais. Pentru calificarea în optimile competiției, Cornea și Albot vor încasa 5.220 euro.

În sferturile de finală, Cornea/Albot va întâlni câștigătoarea dintre perechile S. Gille/J. Vliegen (Belgia) și P. Cachin (Argentina)/B. Zapata Miralles (Spania), partidă programată în această după-amiază.

Pentru Cornea, care tocmai a intrat în top 100 mondial la dublu (locul 95), a fost prima victorie în circuitul ATP, după ce pierduse precedentele partide, în 2016 la Bucureşti şi în 2018 la Munchen.

„ Astăzi am obţinut 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗮 𝗺𝗲𝗮 𝘃𝗶𝗰𝘁𝗼𝗿𝗶𝗲 𝗶̂𝗻 𝗖𝗶𝗿𝗰𝘂𝗶𝘁𝘂𝗹 𝗔𝗧𝗣 𝗧𝗼𝘂𝗿 în turneul ATP 250 din Portugalia – Estoril Open.
😊 Sunt recunoscător pentru frumoasa atmosferă de care am avut parte pe teren.
Un grup de suporteri din 🇷🇴 comunitatea românească din Lisabona, organizaţi prin intermediul Ambasadei României în Portugalia, m-au susţinut şi m-au încurajat din tribune. 😍
🙏 Vă mulţumesc tuturor şi vă invit la meciul din sferturile de finală!“,
a transmis Victor Vlad Cornea pe pagina sa de socializare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*