Vicepreședintele Camerei deputaților, Dan Barna salută decizia UE de a acorda Moldovei și Ucrainei statutul de candidate la aderare

Republica Moldova și Ucraina au devenit oficial țări candidate pentru statutul de membre ale Uniunii Europene.

„După ce în ședința Parlamentului European de ieri a fost votată susținerea acordării statutului de state membre, astăzi a venit rândul Consiliului European să decidă dacă susține demersul istoric al celor două state. Ne confruntăm cu cea mai mare criză de securitate din regiune. Calea spre progres, atât pentru Uniunea Europeană, cât și pentru Moldova și Ucraina e una singură: să luptăm împreună pentru libertate și democrație.

Deciziile Parlamentului European și Consiliului European arată că intenția noastră e de a susține dorințele ferme ale tuturor statelor de a se ancora într-o lume care promovează și protejează valorile europene. Drumul celor două țări către integrarea europeană, și mai ales cel al Moldovei nu a fost niciodată ușor. Au suferit sub Uniunea Sovietică, apoi sub oligarhii care le-au capturat pentru propriile interese.

Acum, însă, în ciuda tuturor obstacolelor, aspirațiile europene au câștigat. Vom avea, sub umbrela europeană, parte de stabilitate și libertate” a transmis Dan Barna într-un comunicat de presă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*