VICECAMPIONI europeni! Popa, Tineiu și Neacșa vin acasă cu medaliile la gât!

Sibienii Mircea Popa și Cătălin Tineiu, precum și portarul medieșean Ionuț Neacșa, au cucerit titlul de vicecampioni ai Europei! Azi, în finala EMF EURO 2024, de la Sarajevo (Bosnia-Herţegovina), cu jucătorii noștri pe teren, tricolorii au cedat la penaltiuri în fața Serbiei, scor 9-10, după ce finalul timpului regulamentar le-a găsit pe cele 2 echipe la egalitate, 1-1 (0-1)

foto: facebook/Federatia Română de Minifotbal

„Selecţionata României, campioana mondială en titre, a fost învinsă de Serbia cu scorul de 10-9, la loviturile de departajare, sâmbătă seara, în finala Campionatului European de minifotbal – EMF EURO 2024, de la Sarajevo (Bosnia-Herţegovina), după ce scorul a fost egal, 1-1 (0-1), la finalul timpului regulamentar.“, a titrat AGERPRES.

Aleksandar Ignjic (21) a deschis scorul pentru sârbi, dar Andrei Balea (36) a restabilit egalitatea şi a trimis meciul la loviturile de la 7 metri.

Iulian Sîplăcan a ratat lovitura decisivă şi Serbia a câştigat în premieră titlul continental.

În finala mică, echipa Kazahstanului a dispus de Franţa cu 7-2.

România, care are şase titluri europene în palmares (ultimul în 2015), a pierdut ultimele trei finale la EMF EURO, 2018 la Kiev (1-4 cu Cehia), în 2022 la Kosice (0-1 cu Azerbaidjan) şi acum la Sarajev0 (9-10 cu Serbia).

Cea mai titrată națională de minifotbal din lume are în acest moment 9 finale din 11 participări la EMF EURO și 6 titluri de campioană europeană.

„Nu a fost să fie aur nici de această dată la EURO, dar suntem campioni mondiali en-titre, vicecampioni europeni la ultimele 3 ediții și ținem steagul sus pentru sportul românesc!”, a transmis Federația Română de minifotbal.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*