„Veți rămâne mereu în sufletul meu”, le transmite Alex Pelici suporterilor sibieni, la despărțirea de FC Hermannstadt

Alexandru Pelici, antrenorul de numele căruia se leagă cele mai mari performanțe de până acum ale clubului FC Hermannstadt – promovarea în Liga 1 și calificarea în finala Cupei României 2017/2018 – s-a despărțit de suporterii care i-au fost alături în ultimul an și jumătate.

Într-un mesaj adresat fanilor, Pelici vorbește despre perioada petrecută pe banca FC Hermannstadt, despre relația cu suporterii echipei, despre colaboratorii săi din această perioadă și, nu în ultimul rând, îi urează succes noului tehnician principal.

„Mă despart cu tristețe de Sibiu și de echipă. Am trăit aici, în ultimul an și jumătate, cele mai mari satisfacții de până acum, în cariera mea de antrenor. Sunt mândru că am fost antrenorul acestor băieți minunați, al acestei «familii FC Hermannstadt». Toate aceste bucurii le-am împărțit, în primul rând, cu băieții, în vestiar. Apoi, cu cei din tribune, cu suporterii. Nicăieri nu am avut parte de o atmosferă atât de fantastică din partea fanilor, de atâtea dovezi de iubire din partea acestora, ca la Sibiu. Meciuri precum cele cu FCSB, de la Sibiu, în care au fost peste 15.000 de spectatori pe frigul ăla, sau cel de pe «Arena Națională», finala Cupei României, chiar dacă am pierdut-o, sunt visul oricărui antrenor. Fiecare dintre noi, cei de pe margine, când ne apucăm de antrenorat, visăm să trăim o zi ca acestea. Le mulțumesc tuturor suporterilor adevărați care au crezut necontenit în noi, în echipa asta, care ne-au însoțit peste tot, chiar și la sute de kilometri depărtare de casă. Le mulțumesc, de asemenea, băieților din vestiar, care mi-au oferit șansa de trăi aceste clipe formidabile. Și, pentru că sunt la capitolul mulțumirilor, le mulțumesc tuturor celor cu care am colaborat în perioada asta, de la primul până la ultimul om din club. În primul și în primul rând, domnului președinte Teodor Birț. Îi mulțumesc că m-a adus la echipă, a avut tot timpul încredere în mine, m-a susținut necondiționat. Cred că ar trebui ca lumea să știe că nu datorită lui am plecat de la echipă, dimpotrivă, dacă ar fi fost după el, mi-aș fi continuat și acum munca la FC Hermannstadt. Apoi, colaboratorilor mei din staff-ul tehnic, Eugen Beza, Iulian Popa, Florin Berța, nea Jan Gavrilă… Lui Marius Lungu, Vasilică Armenean, Radu Neguț, Mircea Fățan, doctorului Ovidiu Popa, lui Iulian Birț, Cosmin Călinescu, Ovidiu Boica, tanti Mili… Tuturor celorlalți pe care, din grabă, i-am sărit! Vă mulțumesc tuturor! Pe suporteri îi asigur că nu îi voi uita niciodată, că vor rămâne mereu în inima mea. Ne-au oferit clipe de vis și îmi place să cred că și noi – cei de cealaltă parte – lor. Nu în ultimul rând, îi urez mult succes lui Vasile Miriuță. Îmi doresc din tot sufletul să reușească ceea ce n-am reușit să fac eu, să scoată echipa din subsolul clasamentului. Sibiul merită să aibă o echipă de fotbal în Liga 1, pentru că e un oraș frumos și are suporteri minunați. Am ținut neapărat să vă încredințez aceste gânduri, mulțumiri și urări de bine, pentru că soarta a făcut să nu am posibilitatea de a vă mulțumi pentru tot ce ați făcut pentru mine în acest an și jumătate, pentru faptul că mi-ați fost alături, ne-ați fost alături și ne-ați susținut de fiecare dată. Vă mulțumesc! Fortza FC Hermannstadt!”, a scris Pelici pe Facebook.

„Îți mulțumim, Alex Pelici!“

„În urma analizei ultimelor rezultate ale echipei și considerând că e nevoie urgentă de un șoc la echipă, FC Hermannstadt se vede nevoită să anunțe despărțirea de antrenorul său, Alex Pelici, omul căruia îi datorăm multe dintre extraordinarele performanțe din ultimul an. Îți mulțumim din suflet, Alex Pelici, pentru fiecare dintre momentele de aur puse în albumul tânărului nostru club, pentru traseul triumfal al promovării și drumul spre finala Cupei. FC Hermannstadt va păstra mereu în el o parte din tine, aici va fi mereu și casa ta. Succes pe mai departe și îți rămânem mereu recunoscători pentru munca și sufletul pe care le-ai depus la Sibiu!“, au transmis șefii clubului sibian.

 

ALEXANDRU PELICI | antrenor: „Au fost un an și jumătate fantastici. Am preluat o echipă nou-promovată în Liga 2 și, după numai un sezon, am ajuns în primul eșalon după un parcurs fantastic în campionat, cu o singură înfrângere, dar cu 27 de victorii și peste 90 de puncte. Apoi, în Cupa României, am ajuns până în finală, am fost la 90 de minute de trofeu… Au fost momente fantastice. Cred că va mai curge multă apă pe Cibin până când vreo echipă din acest oraș minunat va reuși să egaleze această performanță, o finală de Cupa României. Dacă o va egala vreodată!“

 

Miriuță și-a început treaba

Marți, în aceeași zi în care a ajuns la un acord cu Alexandru Pelici pentru rezilierea contractului, FC Hermannstadt s-a înțeles cu Vasile Miriuță pentru preluarea echipei din Liga 1. Acesta a semnat un contract valabil până în vara anului 2019, cu posibilitate de prelungire, iar imediat după a condus primul antrenament al noii sale echipe, pe gazonul Stadionului Municipal. „Nu mi-a fost greu să ajung la o înțelegere cu oamenii de aici. Așa suntem noi, ardelenii. Ne-am cunoscut prima dată ieri, iar astăzi am semnat. Sunt niște oameni minunați, care doresc binele echipei, așa cum îl doresc atât eu, cât și toată suflarea din oraș, inclusiv jucătorii. Am semnat un contract valabil până la anul, în vară. Eu unul îmi doresc clasarea pe unul din primele 8 locuri. Jucătorii sunt băieți buni, muncitori. Le-am spus și lor că o luăm de la zero. Chiar au caracter și sunt sigur că împreună vom face treabă bună, pentru că e în interesul tuturor, și al lor mai ales, să joace foarte bine”, a declarat noul antrenor principal al echipei sibiene.

Miriuță a mai anunțat că staff-ul tehnic va fi completat cu încă trei membri, iar la nivelul lotului va lua o decizie după ce îi va vedea câteva zile la antrenamente pe jucători. „Mai vin un antrenor secund, care e și metodist, un doctor și un kinetoterapeut. În ceea ce privește lotul, vom vedea în zilele următoare. Dacă vom mai aduce, trebuie să aducem ceva mai bun decât avem. Îmi trebuie câteva zile să vedem ce și cum. Am văzut câteva jocuri, mi-am făcut o părere, dar orice jucător care ne poate ajuta e bine-venit”, a mai spus tehnicianul.

Noul tehnician a făcut referire și la parcursul echipei FC Hermannstadt în prima parte a sezonului, considerând că „alb-roșiii” au fost urmăriți de ghinion: „le-a lipsit și șansa. În fotbal trebuie să ai și noroc”.

Vasile Miriuță are 50 de ani și este născut în Baia Mare. A îmbrăcat tricoul echipelor FC Maramureș, Dinamo București, Gloria Bistrița, Gyor ETO, Videoton, Ferencvaros, Ujpest (ultimele patru din Ungaria), Cottbus și Duisburg (ambele din Germania). A fost selecționat în echipa națională a Ungariei, pentru care a evoluat în 9 meciuri, marcând un gol. Cariera de antrenor și-a început-o în Germania, la echipa U19 a clubului Energie Cottbus. A mai trecut pe la echipa a doua a clubului din Cottbus, Ceahlăul Piatra Neamț, CFR Cluj, Gyor ETO, ASA Tg. Mureș, Cottbus și Dinamo București. Ultima sa echipă a fost Dinamo, de care s-a despărțit în primăvara acestui an.

Doar 8 puncte

După 12 etape, FC Hermannstadt ocupă locul 13 în clasamentul Ligii 1, cu 8 puncte. În etapa viitoare, echipa sibiană joacă la Tg. Mureș, pe Stadionul Trans-Sil, cu Astra Giurgiu. Meciul e programat sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 16.00.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*