Vești triste de la Păltiniș! Administratorii, dezamăgiți

După 8 ani de investiții și eforturi, Păltiniș Arena a luat o decizie dificilă: parcul de vară nu se va deschide anul acesta.

FOTO: Păltiniș Arena
„Dragii noștri prieteni, după cum v-am obișnuit, vă ținem permanent la curent cu tot ceea ce întreprindem aici la Păltiniș, cu noutăți, planuri și evenimente. Iar de data asta, din păcate, nu venim cu o veste bună.
După primii ani de la deschiderea complexului de iarnă, mult mai ancorați în realitatea Păltinișului, am realizat că pe timpul verii stațiunea intră într-o hibernare tare ciudată. Și atunci ne-am gândit să venim cu niște activități de vară, atât în folosul sibienilor dar mai ales pentru turiștii care altfel nu aveau niciun motiv să ne viziteze stațiunea. Zis și făcut, a urmat o serie de investiții consistente, la capătul cărora la Păltiniș Arena aveam vara nenumărate activități, parc de cățărare pentru copii și adulți, locuri de joacă gonflabile, teren de minifotbal gonflabil, zorbing, trambuline de sărituri, bag-jump cu turn de sărituri, tiroliană cu mai multe secțiuni, traseu de sanie de vară, trei trasee diferite de mountain bike downhill, centru de închirieri biciclete. De toate, așa cum ne place nouă. Imediat au venit și evenimentele, am organizat sau găzduit concursuri de downhill, chiar etape de Campionat Național, Triada MTB, evenimente auto-moto retro, sau Zilele Platoșului, cu muzică populară live interpretată de artiști și formații din împrejurimi.
Câțiva ani la rând am crezut că având acest impuls, toată zona va lua avânt și ne va urma exemplul, așa cum eram obișnuiți în perioadele de iarnă.
Eram și împăcați cu ideea că nu vom câștiga mai nimic în primele sezoane dar au trecut de atunci 8 ani. Și după 8 ani în care nu s-a mișcat niciun deget pentru Păltinișul de vară am ajuns în situația în care nu putem achita nici măcar salariile din veniturile complexului de vară. Sezonul trecut, de pildă, cheltuielile, întreținerea și tot ce înseamnă menținerea programului de vară au fost duble față de încasări.
Prin urmare, anul acesta nu vom deschide parcul de vară. Suntem extrem de dezamăgiți de lipsa de implicare generală față de stațiunea Păltiniș pe timpul verii. Este trist să constatăm că în alte părți, pe lângă investițiile private, se implică și primăriile, consiliile județene sau diferite asociații, iar turismul în acele zone crește de la an la an. Și sunt multe exemple ale unor colaborări reușite, la Straja, În Poiana Brașov, la Mădăraș sau la Toplița în Harghita. Dar niciodată și la Păltiniș.
Drept urmare, am luat hotărârea de a nu mai deschide sezonul acesta de vară, decizie cumva “ajutată” și de faptul că am constatat, din nou, că nu putem fi singurul motor turistic din zonă care să ofere variante dinamice și atractive de petrecere a timpului liber în natură. Ne pare rău pentru pensiunile din zonă, vor pierde clienți cu siguranță, dar nu ne permitem să continuăm acest nonsens financiar prin care, practic, am tinut vara stațiunea in viata. Sperăm că voi, clienții și prietenii noștri veți înțelege situația și în speranța unor vremuri mai bune, ne vedem în sezonul de iarnă”, spun administratorii Păltiniș Arena.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*