Varianta Ocolitoare Sibiu Sud primește bani pentru exproprieri și are Audit de siguranță rutieră (CP)

Suma de 46 de milioane de lei a fost obținută de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin Ministerul Transporturilor, drept despăgubiri pentru proprietățile tranzitate de Varianta Ocolitoare Sibiu Sud (VOSS).

FOTO: Consiliul Județean Sibiu

Banii au fost alocați prin Bugetul de Stat și reprezintă încă un pas în realizarea viitoarei artere care va prelua traficul auto din zona de sud a municipiului Sibiu.

Totodată, CNAIR a realizat un Audit de siguranță rutieră – faza Studiu de Fezabilitate, pentru întocmirea căruia a alocat suma de 65.000 lei. Prin acest document sunt stabilite măsurile de asigurare a securității circulației pe VOSS, de prevenire a pierderii de vieți si vătămare a integrității corporale a persoanelor, precum si de evitare a producerii pagubelor materiale ca urmare a accidentelor de circulație.

Documentul a fost transmis Consiliului Județean Sibiu în vederea studierii, iar o formă completată a acestuia, cu observațiile Consultantului, a fost retrimisă CNAIR.

Pentru realizarea VOSS, Consiliul Județean Sibiu a încheiat un parteneriat cu CNAIR, în momentul de față fiind realizat Studiul de Fezabilitate, care și stabilește valoarea investiției: 3,32 miliarde lei, cu TVA.

Valoarea documentațiilor tehnico-economice ale VOSS, realizate de către Consiliul Județean Sibiu, este de 4,26 milioane lei și a fost deja decontată din fondurile nerambursabile ale Uniunii Europene alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Pentru finanțarea construirii celor peste 21 de kilometri ai VOSS, care va străbate teritoriile localităților Șelimbăr, Cisnădie, Rășinari, Poplaca, Sibiu și Cristian, urmează să fie depusă o cerere de finanțare prin Programul de Transport 2021-2027, după lansarea apelului de proiecte.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*