Vânt puternic, viscol și ninsori de Crăciun

Administrația Națională de Meteorologie a emis alerte meteo de vânt puternic, viscol și ninsori pentru mai multe regiuni din țară.

FOTO: arhivă 

În județul Sibiu avem:

COD GALBEN – intensificări ale vântului în județul Sibiu, viscol și ninsori moderate cantitativ la munte – 24 decembrie, ora 03:00 – 25 decembrie, ora 10:00.

COD PORTOCALIU- viscol puternic în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Occidentali (în general la peste 1500 m) vântul va avea viteze ce vor depăși 110-120 km/h, vizibilitatea foarte redusă și zăpada troienită – 24 decembrie, ora 03:00 – 24 decembrie, ora 20:00

Pompierii sibieni spun că sunt pregătiți să intervină.

În cazul manifestării fenomenelor prognozate, recomandă:

Pentru evitarea unor blocaje din cauza condițiilor meteorologice, recomandăm conducătorilor auto care se deplasează în zone montane să se intereseze asupra condițiilor de drum, să aibă mașinile echipate corespunzător pentru zăpadă și să manifeste prudență maximă.

În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*