Vânt puternic, ninsoare și viscol în sudul județului Sibiu și în zonele de munte. Avertismentul memeorologilor!

Meteorologii au mis o avertizare tip COD PORTOCALIU de intensificări susținute ale vântului, ninsoare și viscol în sudul județului Sibiu și în zonele de munte. Avertizarea este valabilă în intervalul 25 noiembrie ora 02.00 până în 26 noiembrie ora 16.00.

foto: Mesagerul de Sibiu

Sunt preconizare intensificări susținute ale vântului cu rafale în general de 90-110 km/h, va ninge și va fi viscol, iar vizibilitatea ca scădea sub 50m.

”ISU Sibiu a înștiințat comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, dar şi instituțiile cu atribuţii în gestionarea fenomenelor meteorologice prognozate.

De asemenea, pompierii sibieni sunt pregătiți să intervină în sprijinul comunităților”, a explicat Slt. Andreea Ștefan, purtător de cuvânt în cadrul ISU Sibiu.

În cazul manifestării fenomenelor prognozate, pompierii vă fac câteva recomandăări. ”Pentru evitarea unor blocaje din cauza condițiilor meteorologice, recomandăm conducătorilor auto care se deplasează în zone montane să se intereseze asupra condițiilor de drum, să aibă mașinile echipate corespunzător pentru zăpadă și să manifeste prudență maximă.

În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți”, fac apel pompierii sibieni.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Nu ezitați să apelați numărul unic de urgență 112, dacă identificați o situație care pune în pericol viață unui cetățean, sau chiar a dumneavoastră!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*