Valentin Ivan, primarul comunei Sadu:„Conceptul de sat inteligent prinde din ce în ce mai mult contur”

Primarul comunei Sadu, Valentin Ivan, și-a prezentat în cadrul ședinței Consiliului Local din data de 16 februarie 2023, Raportul de activitate pentru anul precedent, punând accent pe principalele proiecte derulate în domeniile de interes pentru comunitatea pe care o servește – cultural, economic, proiecte cu finanțare europeană, dezvoltare inter și intracomunitară etc.

Foto: Valentin Ivan

Edilul comunei Sadu și-a exprimat satisfacția cu privire la progresul continuu în direcția dezvoltării unei comunități sustenabile și a subliniat că, în ciuda recensământului care a arătat un regres numeric al populației, autoritățile locale își mențin convingerea că dezvoltarea Cartierului Tocile și a altor zone din comună vor genera, în perioada următoare, o creștere a numărului de locuitori.

Optimismul cu privire la viitor este motivat și de creșterea veniturilor proprii ale administrației, aspect ce îl motivează pe primarul Valentin Ivan să își propună, după realizarea obiectivelor din planul multianual 2023-2025, alte două obiective majore: gradul de autofinanțare să fie de peste 50% și coeficientul din secțiunea de Dezvoltare să atingă creșterea de 50%. „Conceptul de sat inteligent prinde din ce în ce mai mult contur și ne dorim ca Sadu să fie nu doar promotorul unei astfel de dezvoltări, ci și un reper pentru măsura dezvoltării unor comunități similare”, se arată în raportul primarului Valentin Ivan, care a punctat că, deși dezvoltarea tehnologică este esențială pentru societatea zilelor noastre, administrația locală pe care o conduce nu uită să pună pe lista priorităților conservarea și promovarea tradițiilor locale.

Totodată, în opinia edilului din Sadu, implementarea transportului metropolitan va aduce beneficii semnificative comunității din zonă, asigurând un grad ridicat de confort pentru cetățeni, turiști și investitori. În finalul prezentării sale, primarul Valentin Ivan a mulțumit colegilor din primărie pentru eforturile susținute și continue, colaboratorilor, Consiliului Local și, nu în ultimul rând, cetățenilor care pun umărul, fiecare în parte, la procesul de dezvoltare durabilă a comunei Sadu.

Raportul de activitate al primarului Valentin Ivan este public și va putea fi consultat pe site-ul Primăriei Sadu (https://sadu.ro/) începând cu data de 20 februarie 2023.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*