Val de șoferi praf de beți la volan. Unul dintre ei a făcut accident, a fugit și s-a înfipt într-un stâlp

Un nou val de șoferi beți la volan, în weekend, pe străzile județului.

Vineri în jurul orei 17,00, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au depistat un sibian în vârstă de 19 ani în timp ce conducea un autoturism având o concentrație de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, polițiștii rutieri întocmind actele pentru efectuarea de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În aceeași zi, în jurul orei 23.45, pe strada Semaforului din municipiul Sibiu, un alt șofer a fost identificat la volan conducând cu o concentrație de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 28 de ani, din județul Vâlcea, în cauză fiind întocmite actele pentru efectuarea de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Sâmbătă dimineață, pe DN 1, în orașul Miercurea Sibiului, un localnic în vârstă de 39 de ani a fost depistat conducând un autoturism și având o concentrație de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat. După recoltarea probelor biologice, în cauză s-au întocmit actele pentru efectuarea de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Duminică, în jurul orei 19,30, pe raza localității Nou, comuna Roșia, un localnic în vârstă de 38 de ani a condus un autoturism pe strada Peștilor, a efectuat manevra de mers înapoi și a acroșat un autoturism parcat, în urma evenimentului rezultând numai pagube materiale. Dorind să părăsească locul producerii tamponării, conducătorul auto a parcurs o distanță de câteva zeci de metri, a virat brusc stânga, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un stâlp. Impactul a dus la vătămarea corporală a pasagerului din dreapta, un localnic în vârstă de 20 de ani, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără a necesita internarea. În urma verificărilor efectuate de către polițiștii Biroului Rutier Sibiu a rezultat faptul că cel aflat la volan nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar testarea sa alcoolscopică a indicat o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*