„Vă vedem din Sibiu”. PSD apelează la Trump, protestatarii – la Regele Mihai

„Vă vedem” a fost motto-ul vechii Securităţi comuniste, susțin reprezentanții PSD Sibiu. Între timp, protestatarii din fața sediului organizează pe Facebook un flashmob și mai mare.

În ziua înmormântării Regelui Mihai, ei și-au propus să ajungă la 500 de persoane. “Întrucât maine va avea loc înmormântarea Regelui Mihai, vom organiza un flashmob dedicat lui, fără a renunţa însă la tema generală care ne-a scos din case în frig: apărarea Justiţiei. Chiar dacă suntem sau nu suntem regalişti, demnitatea şi onestitatea Regelui nu pot fi negate de nimeni, indiferent de convingerea politică. Ne-am dori ca cei care acum ne conduc să înveţe măcar un minim de decenţă de la Majestatea Sa, Regele Mihai. Haideţi să ne strângem 500! 500 de sibieni care sunt treji şi care vor să îşi arate indignarea faţă de modul accelerat în care coaliţia PSD-ALDE măcelăreşte Justiţia şi chiar Democraţia din România în săptămânile astea. Nu vrem să ajungem următoarea Polonie! În iarnă am ieşit 45.000, tot pentru Justiţie. Acum unde suntem?”, au scris membrii mișcării, pe o rețea de socializare.
Întâlnirea urmează să aibă loc mâine, 16 decembrie, la ora 12.00. „Începem la 12 fix, ca de obicei. Aducem cu noi o garoafă albă şi un citat din Regele Mihai, scris pe o foaie A4. Ca sursă de inspiraţie, vă invităm să ascultaţi discursul Regelui din Parlamentul României, din 2011, care e mai actual ca oricând. Păstrăm solemnitatea momentului, în linişte totală pe toată durata flashmob-ului. La 12.15 încheiem”, se mai arată pe pagina evenimentului.
PSD Sibiu a transmis, azi, un comunicat în care condamnă “încăpâțânarea grupului de manifestanți care ocupă abuziv zona pietonală din fața sediului PSD Sibiu, nu ține cont de evenimentele istorice și nu respectă pierderea dureroasă a Casei Regale și a românilor”, adăugând că aceștia nu deţin autorizație.

“Începe să fie tot mai evident că mişcarea «resist» este coordonată de oameni ascunși, care își gândesc strategic acțiunile. Metodele lor seamănă izbitor de mult cu vechile tertipuri securiste din vremea comunistă, când fiecare cetățean era urmărit («vă vedem») de vechea Securitate. Ceea ce încearcă această grupare să facă prin manifestațiile sale cu mesajul «vă vedem» readuce în prim plan imaginea vechii Securități care acționa abuziv și fără argumente. Astăzi, același grup de protestatari a ales să-și evidențieze mesajul total neinspirat cu ajutorul unor oglizi pe care le-au ținut în brațe și cu ajutorul cărora au încercat să reflecte imaginea sediului nostru. Atenție cu oglinzile, căci o veche superstiție a românilor spune că, dacă spargi o oglindă urmează 7 ani de GHINION pentru cel care a spart-o”, se arată în comunicatul PSD Sibiu.

Pe pagina de Facebook a organizației județene PSD Sibiu a fost postat și un discurs al președintelui american Donald Trump, preluat de pe România TV, în care social-democrații spun că Trump a făcut referire la mișcarea “rezist”, afirmând că “manifestă împotriva poporului și apare atunci când oameni cu interese oculte încearcă împiedicarea progresului economic al unei ţării”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*