USR Sibiu cere viceprimarului PNL Alexandru Dumbravă explicații și o asumare publică privind acuzațiile apărute în spațiul public legate de fraude cu fonduri europene (CP)

Este o faptă despre care procurorii europeni, cei mai buni specialiști din UE, spun că  a fost comisă de acest demnitar al PNL Sibiu. Aceste acuzații nu implică simple greșeli sau omisiuni minore în exercitarea funcției.

Foto: USR Sibiu

Conform unui principiu elementar de drept, orice persoană este considerată nevinovată până când un judecător stabilește altfel. Există însă câteva nuanțe.

„Fraudele cu bani publici, așa cum sunt fondurile europene, reprezintă, din punctul nostru de vedere, una dintre cele mai grave infracțiuni la adresa stabilității și sustenabilității financiare ale României. Este o infracțiune care afectează de peste 30 de ani bunăstarea României, dezvoltarea și modernizarea ei. Viața noastră a fost iremediabil îngreunată de toți cei care au furat banii publici și banii europeni care ar fi trebuit să ne ajute să trăim mai bine. Pe unii i-au prins, pe alții nu, dar ei au o trăsătură definitorie: toți au legături, directe sau indirecte, cu partidele mari care au fost la putere, pe rând sau împreună”, a declarat Ruxandra Cibu Deaconu, președinta USR Sibiu.

Parchetul European, cea mai înaltă instituție de cercetare penală din Uniunea Europeană, susține că viceprimarul PNL al orașului Sibiu, Alexandru Dumbravă, a folosit documente falsificate pentru a obține fonduri europene. Faptele pe care le vizează Parchetul European – care anchetează doar fraude cu sume mari provenind din fonduri europene – s-au petrecut în perioada în care Alexandru Dumbravă era director al Casei Corpului Didactic Sibiu. Între timp, Alexandru Dumbravă a fost promovat politic, pentru „performanțele” sale, mai întâi la IȘJ, apoi în Consiliul Local Sibiu. Acum este viceprimar al Sibiului, de unde coordonează o mulțime de activități. Probabil că nu este responsabil și aici de obținerea fondurilor europene, dar știm că, din respect pentru sibieni, pentru cetățenii care muncesc cinstit pentru fiecare salariu, Alexandru Dumbravă ar trebui să ofere explicații, o asumare publică și, mai mult decât atât, să își prezinte demisia din toate funcțiile publice pe care le ocupă.

De această dată, în dosarul Parchetului European inculpat este un politician PNL care și-a construit o carieră politică bazată pe numiri la fel de politice în funcții publice în Sibiu. Este un parcurs tipic pentru politicienii români și este un nou exemplu despre felul în care PNL vrea să conducă țara, instituțiile și localitățile.

Din acest motiv, USR Sibiu cere insistent PNL și viceprimarului sibiului Alexandru Dumbravă să ofere sibienilor explicații privind acuzațiile care i se aduc în actele de urmărire penală apărute în presă, prin care este acuzat de fraude cu fonduri europene. De asemenea, îi solicită viceprimarului PNL să demisioneze din funcțiile publice pe care le deține în semn de respect pentru cetățenii care îi plătesc salariul.

USR luptă împotriva corupției încă de la înființare și va încerca de fiecare dată să oprească accesul persoanelor corupte la funcții publice și la banii românilor. Proiectul nostru legislativ „Fără penali în funcții publice” reprezintă unul dintre cele mai importante demersuri ale societății civile, care ar trebui să ajute România să scape de una dintre cele mai dureroase plăgi sociale, corupția.

Filiala Locală USR Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*