USR anunță că Dan Barna a obținut fonduri pentru reabilitarea Palatului de Justiție din Sibiu

Dan Barna, președinte USR și deputat de Sibiu, a trimis Guvernului unamendament la legea bugetului național pentru 2020 pentru reabilitarea Palatului de Justiție din Sibiu, printre cele peste 60 de amendamente trimise de USR.

Astfel, în bugetul pentru anul viitor e prevăzută suma de 27 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor care trenează deja de foarte multă vreme, anunță USR Sibiu, într-un comunicat.

În septembrie 2019 s-au împlinit opt ani de când Palatul Justiției, situat pe Bulevardul Victoriei, a intrat în lucrări de reabilitare care nu au mai continuat.

„Tribunalul Sibiu și Judecătoria Sibiu trebuie să revină în casa lor. Am trimis acest amendament pentru a doua oară, după multe discuții cu sibieni care susțin că nu mai putem accepta să funcționeze, de peste 8 ani, în spații improprii desfășurării actului de justiție și, mai ales, nesiguranța locației prin găzduirea lor doar în chirie. Palatul de Justiție din Sibiu trebuie reabilitat acum pentru a asigura facilitarea actului judiciar și pentru a se investi util în clădirea de patrimoniu”, precizează Barna.

La finalul lunii octombrie s-a finalizat licitația pentru un nou contract de închiriere, pe o perioadă de 5 ani, într-o clădire veche (fosta Independența), ce urmează să intre în renovare, respectiv să fie recompatimentate spațiile, dotate și securizate. Estimarea de finalizare este după vacanța judecătorească din vara anului 2020. Chiria lunară în această clădire va fi de 321.750 lei, plus TVA.

Amendamentele trimise de USR la legea bugetului pentru 2020 vizează tăierea fondurilor pentru academiile de știință, suplimentarea investițiilor în educație și infrastructură, dar și creșterea transparenței instituționale și digitalizarea.

One Comment

  1. Arata oribil cladirea pe un bulevard asa intens circulat iar trotuarul este injumatatit de gardul acela de tabla

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*